El PACMA considera una ''provocació intolerable'' la demanda de fer una corrida a Olot

El partit animalista ho veu com "un debat superat"

El partit animalista PACMA ha reaccionat a la petició feta ahir per part de cinc entitats taurines que han entrat la petició de fer una corrida a la plaça de braus d'Olot (Garrotxa). Per la formació aquesta iniciativa és una "provocació intolerable" la qual "només pretén reobrir un debat que les catalanes i els catalans ja consideren superat", expliquen en un comunicat.

El coordinador del PACMA a Girona, Nacho Pascual, ha explicat que "no permetran" que aquesta "amenaça al progrés moral i intel·lectual de Catalunya prosperi".

La proposta va arribar de la mà de la Penya Taurina de la Garrotxa, la Federació d'Entitats Taurines a Catalunya, l'Escola Taurina de Catalunya, l'Associació de Criadors de Brau de les Terres de l'Ebre i la Fundació del Toro de Lídia.

En l'escrit entrat ahir, reivindiquen que les festes amb toros es remunten al segle XVII i que tenen una "llarga tradició" a la ciutat que ha "anat configurant part de l'essència i tarannà cultural" de la ciutat, on es compta amb el "suport popular". També asseguren que la corrida comptarà amb el protagonisme d'Abel Robles, un torero olotí. Proposen, a més, tres possibles dates a escollir: 1 de maig, 20 d'octubre i 11 de setembre.

L'Ajuntament d'Olot diu que "res ha canviat"

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ha explicat que estudiaran la petició que els fan però recordava també que "res ha canviat" a nivell normatiu. En aquest sentit, ha recordat que l'any 2004 es va aprovar un acord de ple de ciutat antitaurina. Al cap d'un temps es van deixar de celebrar corrides però es van continuar fent els correbous, molt populars per les festes del Tura. El 2016 es va decidir per consulta popular que els olotins tampoc volien que es fes aquesta activitat i des de llavors que no se n'ha fet més.