Banyoles contracta 39 persones en programes de polítiques actives d'ocupació

Els sis programes compten amb una ajuda de 700.000 euros

L’Ajuntament de Banyoles ha contractat per aquest 2019 un total de 39 persones desocupades per a l’execució de projectes en el marc de les polítiques actives d’ocupació. El consistori ha rebut ajudes per valor de més de 700.000 euros en sis programes que ja s’han començat a executar, tant als barris com en serveis municipals. Igualment, i durant aquest 2019, l’Àrea de Promoció Econòmica impulsarà el programa Ubicat

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Joana Vilà, ha presentat avui els diferents programes d’ocupació que s’executaran a la ciutat durant aquest any. Joana Vilà ha destacat que els programes “pretenen millorar l’ocupabilitat d’aquells col·lectius més vulnerables, especialment aturats de llarga durada, majors de 45 anys i joves” i “s’inscriuen en la voluntat del consistori de fomentar l’ocupació, l’emprenedoria i la inserció laboral”.

El primer programa pel qual el consistori ha rebut subvenció és Ubicat, un programa innovador d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social, que pretén donar suport i atenció a persones en situació d’atur, inactives o persones treballadores que es troben en situació de precarietat laboral. El programa, pel qual s’ha contractat un tècnic, es desenvoluparà durant tot aquest any i es portaran a terme actuacions d’orientació laboral, de coneixement de l’entorn productiu, d’apropament a les empreses i de prospecció laboral i se’ls oferiran recursos per a la capacitació. Es preveu que s’atenguin un mínim de 20 persones en el marc de l’Ubicat.

En el marc del programa Enfeina’t, s’han contractat també des del febrer de l’any passat i fins al proper febrer, 5 persones desocupades de llarga durada. Aquest programa pretén facilitar contractes laborals perquè aquestes persones puguin adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat. En el cas de Banyoles, estan treballant com a auxiliars administratives a la Biblioteca Municipal, l’Oficina Comarcal d’Habitatge, als museus de Banyoles, al Servei d’Ocupació Municipal i a l’Oficina de Turisme.

També s’han contractat 4 joves per estades en pràctiques a través del programa que fomenta la contractació en pràctiques de joves beneficiaris de la Garantia Juvenil. Els 4 joves treballen des del mes de novembre passat i fins a l’abril com a auxiliars administratius a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, al Servei d’Ocupació Municipal, a la Policia Local i a l’Oficina de Turisme.

En el marc del programa Treball i formació de persones en situació d’atur, l’Ajuntament de Banyoles ha contractat 5 persones. Concretament, s’han concretat 3 peons i 2 auxiliars administratives que treballaran en contractes de 6 o 12 mesos.

Dins el programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), que pretén dinamitzar, promoure i executar polítiques i programes que afavoreixin la promoció econòmica del territori, el consistori ha contractat 3 tècnics que treballaran durant tot aquest any. En aquest cas, s’encarregaran de la Dinamització de l’activitat econòmica i empresarial dels polígons d’activitat econòmica de Banyoles i el Pla de l’Estany; de Prospecció empresarial i de dinamització i diversificació del teixit econòmic de Banyoles i comarca; i de Desenvolupament turístic integral de Banyoles i comarca.

Treball als barris

Per últim, en el marc del programa Treball als barris, que pretén estimular la generació d’ocupació i desenvolupar un entorn socioeconòmic que millori les condicions de les persones que hi resideixen, l’Ajuntament de Banyoles contractarà 19 persones que treballaran durant tot l’any al barri de La Farga, on es desenvolupa un any més el programa. Aquestes persones treballaran a la Casa d’Oficis, de manteniment integral d’edificis, habitatges i el seu entorn; en plans d’ocupació com el del servei d’atenció en l’àmbit de l’habitatge o del servei de mediació i suport a les comunitats; i en el dispositiu de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials.

Concretament, s’han contractat 3 tècniques orientadores, 2 docents de la Casa d’Oficis, 10 alumnes-treballadors de la Casa d’Oficis, 2 peons, 1 auxiliar administratiu, 1 agent auxiliar de mediació i 1 tècnic mediador.

En total, i per a tots aquests plans, l’Ajuntament de Banyoles rebrà 717.289,07€ per als diferents programes, uns 50.000 més que l’any passat, procedents del Departament de Treball, d’Afers Socials i Famílies i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.