Girona compareixerà com a acusació particular contra qui defraudi la llum a la Font de la Pólvora

Madrenas diu que aquest actes delictius suposen "un perill per les persones"

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha anunciat que "l'Ajuntament compareixerà com a acusació particular als jutjats" contra "aquells que facin una connexió reiterada" a la xarxa elèctrica de forma il·legal al barri de Font de la Pólvora.

Madrenas ha afirmat que aquest actes delictius suposen "un perill per les persones" ja que podrien provocar incendis en habitatges, tal com va passar a Badalona fa unes setmanes.

En paral·lel, l'alcaldessa de Girona ha demanat a totes aquelles famílies que "s'han vist forçades" a punxar la llum per necessitat vagin a serveis socials per "regularitzar la situació". Madrenas ha promès que "hi ha partides suficients" per ajudar a aquelles famílies que no poden pagar els rebuts de la llum.

De fet, l'alcaldessa de Girona ha anunciat que aquells comptadors que a partir de dilluns vinent no estiguin regularitzats seran desconnectats. Madrenas ha anunciat que la setmana que ve l'Ajuntament engegarà una important campanya per lluitar contra el frau elèctric al barri.

D'aquesta manera, a partir del 21 de gener diverses "patrulles mixtes", formades per tècnics d'Endesa i agents de la Policia Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra, aniran a cada comptador del barri per veure si té contracte o no. Aquells casos en què no hi hagi un contracte vigent, desconnectaran el cablejat.

A més, l'alcaldessa ha avançat que el dispositiu és farà "dia sí, dia també" i per tant s'anirà repetint "de forma molt reiterativa" amb l'objectiu d'acabar amb "la impunitat" d'aquells veïns que punxin la llum.

En el cas en què es detecti una "connexió reiterada" de forma il·legal, "l'Ajuntament compareixerà com a acusació particular als jutjats", ha conclòs Madrenas. L'alcaldessa ha volgut mostrar la seva "preocupació" pels riscos que hi ha en la "seguretat de les persones" en aquest barri. De fet, Font de la Pólvora ja ha patit tres incendis per la sobrecàrrega de la xarxa elèctrica i Madrenas no vol que n'hi hagi un quart.

A més, l'alcaldessa ha recordat que cal condemnar "un nombre mínim de persones que fan accions delictives" quan punxen la llum i que "aquestes persones poden perjudicar o treure la vida" als veïns d'aquesta zona de la ciutat de Girona. Però ha matisat que en cap cas es busca criminalitzar aquelles persones "en situació vulnerable" que opten pel frau elèctric perquè no tenen recursos econòmics.

L'alcaldessa ha anunciat aquestes noves mesures després de reunir-se amb una desena de veïns del barri a primera hora del matí d'aquest dijous. Madrenas ha lamentat que ahir no els pogués atendre perquè estava en una reunió fora de l'Ajuntament. A més, ha explicat que no sabia que els veïns de Font de la Pólvora volien parlar amb ella al final de la concentració.

En la trobada, Marta Madrenas ha explicat totes aquestes accions als veïns i ha assegurat que han sortit satisfets pel compromís del govern local. L'alcaldessa ha assegurat que "estan pagant justos per pecadors" i per això ha reiterat la seva obligació per "protegir els que estan complint i els que no compleixen perquè no poden".

L'Ajuntament descarta posar generadors

Una de les propostes que havien plantejat alguns membres durant la concentració d'aquest dimarts va ser que l'Ajuntament de Girona instal·lés generadors elèctrics als carrers del barri. Madrenas ha avançat que no tiraran endavant aquesta proposta perquè podrien "provocar situacions de risc d'incendi". De fet, la batllessa ha remarcat que "el problema no és la manca de potència, sinó el frau elèctric".