L'oposició a Girona demana explicacions en bloc pels talls de llum a la Font de la Pólvora

Reclamen al vicealcalde que camparegui

Els grups municipals d’ERC-MES-AM, CUP-Crida per Girona, PSC-CP, Cs i PP de l’Ajuntament de Girona han registrat avui una moció conjunta reclamant la compareixença del vicealcalde de la ciutat, Eduard Berloso, per tal de “poder formular-li les corresponents preguntes relacionades amb les competències que exerceix per delegació de l’Alcaldia sobre els talls de llum periòdics que afecten a diferents barris de la ciutat”.

A la moció, que serà sotmesa a debat i votació en el ple municipal del proper dilluns, 21 de gener, els cinc grups municipals justifiquen la presentació del text per “la situació viscuda a Girona durant l’últim any en relació als talls de llum, que de manera constant i de forma indiscriminada, pateixen diferents barris de la ciutat, i tenint en compte que aquesta situació ha perjudicat i perjudica a múltiples famílies, i fins i tot serveis públics”.

S'afegeix a les protestes

Prop d'una cinquantena de veïns del barri de Font de la Pólvora de Girona han ocupat el pati interior de l'Ajuntament aquest dimarts al migdia per reclamar una solució pels talls de llum que pateix aquesta zona del sector est de la ciutat.

La protesta ha arrencat al migdia al barri de Font de la Pólvora i els veïns han anat baixant fins arribar davant de l'edifici consistorial. En aquest punt, el regidor de barri, Eduard Berloso, ha sortit per atendre les protestes, però els veïns han demanat poder parlar amb l'alcaldessa. Berloso els ha comunicat que Marta Madrenas no estava al seu despatx i els veïns han optat per entrar al pati interior de l'Ajuntament per esperar-la.

A més, han demanat que el govern local es comprometi per escrit que instal·larà generadors elèctrics al barri per donar subministrament a les llars cada vegada que marxi la llum.