El Consell Comarcal de la Selva impulsa un total de quatre projectes culturals creatius

Aquests projectes s'executen en el marc del programa “Connectant talent creatiu i territori”

El Consell Comarcal de la Selva ha impulsat un total de quatre projectes culturals creatius en diversos municipis de la comarca. Tal com ha explicat la consellera de Cultura, Raquel Reyner, el juny de l'any passat el Consell Comarcal de la Selva va obrir una recepció de projectes artístics per a creadors de la comarca, en marc del programa "El talent cultural-creatiu com a generador de desenvolupament local a la comarca de la Selva". Del total de 54 projectes es van rebre i que responien a diferents disciplines artístiques, es van seleccionar, amb el consens dels ajuntaments, un total de 4 projectes vinculats al desenvolupament i la promoció dels municipis que van acollir les propostes. Aquests van rebre el suport i acompanyament en la definició, l’elaboració i l'execució final del projecte cultural creatiu.

Els quatre projectes han estat el taller Això no es un llibre, una acció de dinamització i atracció de públic a la biblioteca municipal de Vidreres; el Mural escultòric amb fang, una creació col·lectiva d’una escultura fruit de la participació de la comunitat de dones de diferents nacionalitats del municipi a Sant Hilari Sacalm; la Pintura mural de gran format, una il·lustració d’art urbà homenatge a Remedios Varó, per posar en valor el patrimoni industrial d’Anglès i la millora de l’atractiu turístic del barri; i finalment, el Calabutí, concurs de grups de música, una acció de consolidació de la creació musical i de la creació de públics a la Cellera de Ter.

El desenvolupament d’aquests projectes forma part del  programa Connectant talent creatiu i territori i té la finalitat d'incorporar el talent del sector cultural creatiu als projectes de desenvolupament local de la comarca de la Selva, incidint en la millora de la professionalització del sector, la creació de xarxa de col·laboració entre els agents i la generació de nous projectes o productes que millorin l’oferta cultural creativa al territori. Podeu consultar més informació sobre el projecte al web SelvaCultura