El càmping Las Dunas, escollit com a millor establiment de platja d'Europa

A més, s'han premiat amb cinc estrelles sis negocis més de la demarcació

Els càmpings de les comarques gironines han rebut aquesta setmana a Utrecht (Països Baixos) i Stuttgart (Alemanya) importants reconeixements internacionals que avalen la gran qualitat  i excel·lència dels establiments i que reafirmen el lideratge de la destinació en el sector a Europa.

Las Dunas, de Sant Pere Pescador, ha estat premiat com a “Millor càmping de platja” d’Europa, en una gala celebrada dimecres en el marc de la fira Vakantiebeurs a Utrecht (Països Baixos), una de les principals del sector que se celebra fins el 13 de gener.

El guardó l’han atorgat  la prestigiosa guia britànica Alan Rogers, que recull més de 2.500 càmpings europeus, i el Caravan & Motorhome Club de Gran Bretanya (el club més antic d’Europa que agrupa un milió de socis). L’any passat també va rebre aquest mateix guardó un càmping gironí: l’Àmfora, del mateix municipi.

D’altra banda, també en el marc de la Fira Vakantiebeurs   d’Utrecht, el càmping Castell Montgrí, de Torroella de Montgrí, ha estat nominat al premi de “Millor càmping sostenible d’Europa” que concedeix l’ANWB (una influent associació holandesa amb 4’5 milions de famílies associades).

Sis càmpings gironins distingits amb 5 estrelles

D’altra banda, sis càmpings gironins han rebut un any més en el marc del CMT de Stuttgart (Alemanya) importants reconeixements atorgats, en aquest cas, pel club  d’automobilistes ADAC (el que té més socis d’Alemanya amb més de 20 milions de famílies associades)  Els càmpings gironins distingits a Stuttgart amb el Superplatz 2019 són: Les Medes, de l’Estartit; l’Àmfora,  Aquarius , La Ballena Alegre i Las Dunas, de Sant Pere Pescador; i el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí.  El CMT,  que se celebra aquests dies és una altra de les fires importants d’Europa especialitzada en el sector.  

Els Superplatz són  un dels premis més importants d’Europa i es concedeixen als càmpings que compten amb les millors instal·lacions, oferta complementària i serveis.   A tot l’Estat espanyol han rebut aquests guardons 16 càmpings i 115 a Europa d’un total de 9.000  que s’havien inspeccionat. Aquests nous reconeixements  també queden reflectits en les guies de viatges que edita l’ADAC que són un referent important per als campistes  alemanys.  

Igual que el Topcamping de l’ANWB els càmpings distingits a Stuttgart s’han inspeccionat durant l’estiu del 2018 i  han hagut de complir fins a 280 paràmetres en relació a les instal·lacions sanitàries, el terreny i les parcel·les , les activitats d’oci, l’oferta de restauració , la possibilitat de compres i de bany.

La majoria dels clients dels càmpings gironins són estrangers, sobretot holandesos i alemanys, d’on provenen els principals reconeixements internacionals rebuts aquests dies pels càmpings gironins.

23 reben la màxima qualificació de l’ANWB

A més, 23 càmpings de la demarcació han rebut la màxima qualificació que concedeix l’ANWB i que atorguen una categoria de cinc estrelles i un altra de quatre estrelles i mitja; la xifra representa el 50 % dels reconeixements atorgats enguany a l’Estat espanyol per part de l’associació holandesa. Es tracta del TopCamping (categoria de 5 estrelles) que reconeix la qualitat dels establiments i que aquest any han rebut sis  càmpings gironins: Les Medes, de l’Estartit; La Ballena Alegre , Las Dunas, l’Àmfora i Aquarius, de Sant Pere Pescador; i Sandaya Cypsela Resort, de Pals.

A l’Estat espanyol han rebut aquest reconeixement  un total de 19 establiments i 161 a tot Europa dels 9.647 que s’havien inspeccionat. El TopCamping es basa en l’opinió dels inspectors i dels clients dels països d’origen i el reconeixement queda reflectit en la guia de viatges que edita la ANWB que és un referent important per als campistes  holandesos. I 17 establiments gironins més han estat distingits amb 4’5 estrelles per part de l’ANWB.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, que s’ha desplaçat a Utrecht i a Stuttgart, destaca la importància d’aquests premis que “contribueixen a projectar la imatge de qualitat de la nostra destinació”. Segons Gotanegra el fet de tenir el millor càmping de platja posiciona les comarques gironines com una de les grans destinacions de càmping preferides pels clients holandesos . “ A més, ens esperona a continuar invertint per mantenir els nostres establiments al dia i seguir adaptant-los a les tendències del mercat perquè puguin continuar essent a l’elit del sector a Europa”, ha afegit el president de l’Associació de Càmpings de Girona.