Banyoles reformarà l'últim tram del Rec Major per obrir-lo com espai públic

L'adequació costarà uns 300.000 euros

L’Ajuntament de Banyoles reformarà l’últim tram que queda del rec Major per obrir-lo com a espai públic. Els treballs es portaran a terme després que la família Juncà ha cedit gratuïtament uns terrenys per on passa el rec Major. Les obres es portaran a terme durant aquest any i suposaran una inversió de 300.000 euros.

L’acord entre l’Ajuntament de Banyoles i la família Juncà suposa la cessió gratuïta al consistori de dues finques situades al carrer Blanquers amb un total de 131,75 metres quadrats que eren propietat de Juncà. Amb la cessió d’aquestes dues finques, l’Ajuntament de Banyoles passa a ser propietari dels terrenys del darrer tram del Rec Major, entre els carrers Jaume Butinyà i Blanquers.

El conveni per a la cessió dels terrenys s’ha signat aquest matí i l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha volgut agrair a la família Juncà “la seva contribució a la ciutat amb la donació d’aquestes dues finques que permetran reformar l’últim tram que ens queda del rec Major”. En aquest sentit, Miquel Noguer ha destacat que “amb aquestes obres completarem la recuperació del rec Major en tot el tram que està obert des del carrer Muralla fins al carrer Blanquers”. També es reformarà com a zona verda uns terrenys que actualment s’utilitzen com a aparcament.

Una vegada signada la cessió dels terrenys, l’Ajuntament de Banyoles iniciarà els tràmits per a l’adjudicació dels treballs que suposaran una inversió d’uns 300.000 euros i es preveu que les obres s’allarguin per a un període d’uns sis mesos.