Madrenas recorda que la causa dels talls de llum a la Font de la Pólvora és el frau elèctric

L'alcaldessa creu que amb l'elevat nombre de casos "costa justificar" el subministrament al barri

Després que la Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora denunciés que prop d'una quinzena de famílies d'aquest barri de la ciutat de Girona han passat les festes de Nadal sense tenir llum, l'alcaldessa de Girona ha sortit al pas de les crítiques contra l'equip de govern acusant-los d'actuar amb "passivitat". "Estem posant molts esforços en diferent àmbits", ha assegurat Marta Madrenas.

D'entrada, l'alcaldessa ha assegurat que l'únic motiu pel qual hi ha problemes amb el subministrament elèctric és per "l'altíssim i gravíssim nivell de frau" que hi ha al barri. "No podem oblidar que aquesta és la causa, és una situació que no es pot obviar i que s'ha de dir", ha apuntat Madrenas. En aquest sentit, subratlla que al llarg dels darrers cinc anys s'han adoptat diverses mesures, que van des de fer operatius per combatre la defraudació de fluid elèctric, actualitzar la situació dels comptadors o instar Endesa a ampliar l'energia que se subministra al barri.

"Això no passa perquè sí, lamentablement no estem parlant d'incivisme, això és delinqüència i pot tenir conseqüències terribles per a la seguretat dels veïns", ha afirmat l'alcaldessa. Madrenas lamenta que les connexions fraudulentes a la llum quedin "permanentment impunes" i que això repercuteixi en aquells veïns que tenen la situació regularitzada i paguen puntualment les factures de la llum. Alhora, diu, també provoca que l'ajuntament no tingui arguments per reclamar a la subministradora que augmenti la potència.

Marta Madrenas també ha recordat que fa quatre anys l'ajuntament va gastar 60.000 euros en un pla per regularitzar el subministrament de fluid elèctric tant a Font de la Pólvora com a les Pedreres. "Tots, absolutament tots els veïns tenien el seu comptador actualitzat, amb els deutes recollits i una forma de finançament assequible, però ara ens tornem a trobar amb la mateixa situació a Font de la Pólvora", ha exposat.

Per això, ha recordat que tenen destinats 35.000 euros de pressupost per tornar a endegar un nou pla centrat en aquest barri del sector est. Un pla que comencen a comunicar als veïns els pròxims dies i sobre el qual preveuen ampliar la informació properament. "Qui digui que l'ajuntament no està preocupat també menteix", ha afirmat Madrenas.

Aquest pla va acompanyat d'una feina de sectorització dels comptadors per acotar més quins són els edificis amb la llum punxada. Això, ha detallat, ja s'ha fet a Vila-roja i es continuarà per Font de la Pólvora.

Madrenas ha atribuït també les acusacions d'inacció a la proximitat de les eleccions municipals del maig. "Estem en campanya electoral i ja es ve de què van les coses", ha criticat. L'alcaldessa defensa que l'equip de govern ha explicat públicament quines mesures està adoptant: "Es destinen tots els esforços de què som capaços, en comptes de criticar, si algú té una altra idea que ens ho digui", ha conclòs.