Coneix les millors pel·lícules del 2018 segons el Col·lectiu de Crítics de Girona

El drama de Paul Thomas Anderson s'emporta la primera posició

Com ja és tradicional per aquestes dates, els professionals i crítics del setè art gironins es reuneixen per deliberar quines han estat les millors pel·lícules de l'any passat o bé les preferides de cadascú.

Aquesta és la 28a edició d’aquestes votacions anuals que s’han celebrat ininterrompudament, des de que l’any 1990 el Col·lectiu de Crítics es va reunir per primera vegada tot escollint 'Los timadores' de Stephen Frears com la millor pel·lícula d’aquell any.

Pel Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, la guanyadora en aquesta ocasió és 'El hilo invisible', amb 62 punts de 70 possibles, obtenint un gran consens aquest drama romàntic de Paul Thomas Anderson que narra la tempestuosa relació amorosa entre un famós sastre londinenc i una jove que es converteix en la seva musa i amant.

Pel que fa a la segona posició, destaca 'Lazzaro Felice', de la cineasta italiana Alice Rohrwacher, amb 45 punts. La pel·lícula, on hi apareix en un paper secundari l’actor català Sergi López, encara està en cartellera a la nostra sala fins el proper dijous 10 de gener.

A continuació, per ordre de puntuació, se situen 'Cold War' (35 punts), 'Lucky' (26 punts), 'The Florida Project' (22 punts), 'Caras y lugares' (18 punts), el film de cineasta gironí Isaki Lacuesta 'Entre dos aguas' (17 punts) i, tancant la llista en un triple empat a 13 punts, 'Sin amor', 'Mission Impossible: Fallout' i '120 pulsaciones por minuto'.

En aquesta ocasió, han votat set membres del Col·lectiu de Crítics: Anna Bayó, Jordi Camps, Íngrid Guardiola, Imma Merino, Àngel Quintana, Guillem Terribas i Francesc Vilallonga.

1. El hilo invisible, de Paul Thomas Anderson - 62 punts
2. Lazzaro felice, d'Alice Rohrwacher - 45 punts
3. Cold war, de Pawel Pawlikowski - 35 punts
4. Lucky, de John Carroll Lynch - 26 punts
5. The Florida project, de Sean Baker - 22 punts
6. Caras y lugares, d'Agnès Varda - 18 punts
7. Entre dos aguas, d'Isaki Lacuesta - 17 punts
8. Sin amor (Loveless), d'Andrei Zviagintsev - 13 punts
8. Mission impossible: fallout, de Christopher McQuarrie - 13 punts
8. 120 pulsaciones por minuto, de Robin Campillo - 13 punts