Quatre detinguts per dos robatoris violents en cases d'ancians a Santa Coloma de Farners

Una de les arrestades és menor d'edat

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 27 de desembre cinc persones, quatre homes i dues noies d’edats compreses entre els 17 i els 25 anys, dos de nacionalitat espanyola, dos del Marroc, un de Montenegro i una haitiana, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència en quatre dels casos i de receptació en els altres dos.

La investigació es va iniciar arran d’un robatori que es va produir la mitjanit del dia 1 de desembre quan tres homes van trucar al timbre del domicili d’una dona de 80 anys que estava sola. Quan la víctima va obrir la porta els lladres van irrompre a la casa amb virulència. Un cop a dins un dels lladres la van subjectar violentament pel coll i la van colpejar, mentre els altres dos escorcollaven la casa a la recerca d’objectes de valor. Finalment es van endur diverses joies i diners i la dona va haver de ser atesa per les lesions produïdes.

El 15 de desembre de 2018 hi va haver  un segon assalt: els lladres van irrompre a la casa cap a les 03.00 de la matinada. Per accedir-hi van haver de saltar la tanca perimetral de la finca i van forçar la porta de la cuina. La metodologia va ser idèntica que en l’altre robatori, tot i que en aquesta ocasió els assaltants eren dos. Un va subjectar pel coll amb força una dona de 56 anys mentre un segon lladre rastrejava la casa per trobar-hi objectes de valor.  Es van endur joies,  telèfons mòbils i 160 euros en metàl·lic, entre d’altres pertinences.

Des del primer fet delictiu es van fer dispositius a la zona de prevenció de manera coordinada entre efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l’ABP de Selva Interior i de la Policia Local de Santa Coloma de Farners. D’altra banda es va crear un equip de treball entre investigadors de la comissaria coneixedors de la zona i especialistes en aquesta temàtica delictiva de la Divisió d’Investigació Criminal destinats a Girona. Fruit de la feina d’aquests agents es va poder arribar a identificar a la totalitat del grup, tant als autors materials com les persones que els ajudaven a desfer-se del botí.

En el decurs de la investigació es va poder identificar el destí de les peces robades. Els autors, que tenien antecedents policials, feien vendre els objectes sostrets a persones del seu entorn sense cap tipus d’antecedent, en connivència amb ells. Es van poder recuperar alguna peça de joieria sostreta en algun establiment dedicat a la compra-venda d’or i en poder de particulars.

Finalment el dia 27 de desembre es iniciar un operatiu policial adreçat a detenir els lladres i recuperar el màxim d’objectes sostrets. Es van detenir als quatre autors materials, dels quals únicament un individu va participar en els dos fets investigats, així com a les dos noies per un delicte de receptació. Totes les detencions es van produir a la població de Santa Coloma de Farners, menys la darrera, que es va produir a Girona ciutat.

El mateix dia es van fer entrades als domicilis dels investigats, també a la mateixa població. Els objectes intervinguts a les entrades i escorcoll a data d’avui s’estan analitzant per determinar-ne la procedència.

Els arrestats van passar a disposició judicial i els jutge va decretar presó per dos dels membres més actius del grup.