Acusen Marigó de gastar 200 € de l'erari públic en àpats per negociar un nou tripartit a Blanes

El socialista va sopar amb el líder d'EUiA-ICV a una marisqueria i amb el portaveu del PP a un restaurant de platja

  • Operació aprovada per l'interventor muncipal © AG
    Operació aprovada per l'interventor muncipal © AG
  • Tiquet de l'àpat al restaurant 'Punta Riu Tordera' © AG
    Tiquet de l'àpat al restaurant 'Punta Riu Tordera' © AG
  • Factura i tiquet de la VISA de la marisqueria 'El Port' © AG
    Factura i tiquet de la VISA de la marisqueria 'El Port' © AG
  • L'excalcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC)
    L'excalcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC)

'Tot plegat respon a una estratègia d'un seguit de personatges que només volen enfangar Blanes sense fer propostes per la ciutat ni aportar res positiu'.  Així s'ha defensat l'exalcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), de les crítiques sofertes les darreres hores per part dels grups d'ERC i PDB posteriors a les publicacions d'aquestes factures. En declaracions al diari 'El Punt', Joan Puig (ERC), ha qualificat els àpats de ser poc ètics al dir que 'és improcedent que per parlar amb Joan Salmerón (ICV) d'un futur acord de govern hagués de pagar a càrrec del municipi', explica. Per la seva banda Marigó s'ha defensat argumentant que no ha fet 'res il·legal' i que 'totes les factures han tingut el vistiplau de l'interventor municipal'. Amb tot, el socialista ha qualificat de 'paradoxal' que aquests grups parlin d'ètica quan 'des de fa anys la seva activitat política no ha tingut cap mena d'escrúpols al dir tota mena de barbaritats', ha reblat.

La primera de les factures filtrades és d'un sopar que va tenir lloc entre Marigó i Salmerón a la marisqueria 'El Port' el 29 de maig de 2007. L'import total de l'àpat assoleix un total de 145,63 euros que es va pagar amb la targeta de crèdit de l'ajuntament. La segona trobada es va celebrar entre el socialista i el portaveu del PP, Celestino Lillo, l'1 de juny de 2007 al restaurant de platja 'Punta Riu Tordera' per un import de 54,65 euros.

Marigó ha assegurat en declaracions a AraGirona.cat que no recorda quin va ser el motiu d'aquelles trobades però que amb tota probabilitat va ser 'per parlar de Blanes i els seus projectes'. En aquest sentit, el socialista ha reconegut que es va reunir amb totes les formacions una vegada coneguts els resultats electorals menys amb el PDB, ja que considera que mantenia 'actituds poc democràtiques'. Finalment l'exbatlle considera que 'Blanes té problemes molt més greus com ara els 8 milions d'euros de dèficit dels darrers dos anys i no un tiquet de 140 euros d'un restaurant', ha rematat.