Detingut per conduir begut i sense pneumàtic davanter a Garrigàs

El jove, de 22 anys i nacionalitat francesa, ja es troba en llibertat

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 23 de desembre un home de 22 anys, de nacionalitat francesa i veí de Fronsac (Nova Aquitània- França), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària, per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible.

Els fets van passar a un quart de vuit del matí del mateix dia 23, a l’àrea de descans del quilòmetre 35 de l’autopista AP-7, dins el terme municipal de Garrigàs.

Els mossos feien un patrullatge preventiu per l’autopista en sentit sud, quan van detectar un rastre de fregament de color blanc a la via, que anava fent ziga-zagues fins passada l’àrea de descans. En aquell punt el rastre entrava en contra direcció per la sortida de l’àrea i finalitzava on es trobava un turisme.

Els agents van veure que la marca a la via estava produïda pel fregament de la llanda davantera del cotxe amb l’asfalt i el vehicle presentava símptomes d’haver xocat amb algun objecte.

Quan els mossos es van acostar al conductor, van detectar que presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0.69 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més del doble del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0.25 mg/l. Per aquest motiu va quedar detingut.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 23 de desembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.