Detingut el 'Rambo de la Cerdanya' després d'atracar un hotel d'Alp

L'home, de 49 anys i detingut a Andorra, es va escapar d'un psiquiàtric

La Policia andorrana va arrestar diumenge a Andorra a Martí Cots Saleta, un perillós delinqüent que es trobava fugat i que se'l coneix amb el sobrenom del "Rambo de la Cerdanya", han confirmat fonts properes al cas.

La detenció es va produir després que atraqués l'hotel Alp Masella, un complex turístic a peu de pistes d'esquí, passades les tres de la matinada, pistola en mà i amenaçant el personal. Es va endur més de 15.000 euros de la recaptació que l'hotel tenia a la caixa forta.

Les víctimes van reconèixer immediatament a Martí Cots, que el passat dia 7 de desembre va fugir del psiquiatre en què estava ingressat a Lleida, per la qual cosa els Mossos havien avisat des d'aleshores que hi havia risc que pogués actuar de nou.

En aquests 16 dies en llibertat, els Mossos, que van enviar un requeriment d'investigació amb el precepte d'extremar les precaucions, van suposar que Martí Cots es movia en un Mitsubishi de color blau tot terreny i temia que, a part de la pistola que va utilitzar a l'hotel de Alp, també comptava amb un arma llarga del calibre 22.

Tres dècades de delictes

Martí Cots, amb una carrera delictiva de tres dècades, és especialista en el robatori de vehicles, en armes, atracaments, fugides -fins i tot disparant contra la policia- i la supervivència al bosc.

Cots, de 48 anys, es va escapar el 1999 de la presó i es va passar dos anys amagat en un bosc atracant diverses sucursals bancàries. Els Mossos el van arrestar en una de les visites que feia a la seva mare.

En el moment de la detenció, Cots va cridar: "Aviseu al president dels Estats Units perquè m'indulti. Sóc Rambo". Des d'aleshores, se'l coneix com el 'Rambo de la Cerdanya'.