Els hotels del Ripollès preveuen una ocupació mitjana durant el Pont de la Puríssima del 75%

Les xifres, similars a les de 2009, podrien créixer a última hora perquè les pistes d'esquí estan obertes i amb neu

Els hotels, càmpings i apartaments de les zones de muntanya ho tenen tot a punt per esperar els centenars de visitants que durant els cinc dies del pont de la Puríssima es desplaçaran al Pirineu de Girona per gaudir de la neu.


El fet que les pistes d'esquí gironines ja faci dies que estan obertes (han obert abans que l'any passat) i que hi hagi bons gruixos de neu fa que les previsions siguin bones. Segons les dades de la Federació d'Hostaleria de Girona -que representa més de 1420 establiments-, les reserves a data 2 de desembre són similars a les de l'any passat però, en alguns casos, 'lleugerament inferiors'. Malgrat això, els hotelers confien que hi haurà reserves d'última hora ja que les pistes presenten molt bon estat.

Els hotels de la zona de muntanya preveuen ocupacions entorn del 75% amb puntes del 90% a la Cerdanya el diumenge 5 de desembre, el dia que els hotelers d'aquesta comarca tenen més ple. L'estada mitjana als hotels de muntanya és de dues nits.

Des de l'Associació d'Hostalers de la Cerdanya, el president, Jaume Adserà, ha explicat que el bon estat de la neu i que el pont permet fer cinc dies de festa fa que les previsions 'estiguin força millor que l'any passat'. La previsió mitjana d'ocupació en els 37 hotels i càmpings de la Cerdanya que representa l'associació està entre el 60% i el 80%. Segons Adserà, per al diumenge s'espera una ocupació ratllant el 90%.

A més, segons dades de l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) de Girona, Josep Comaposada, els establiments pròxims a les pistes d'esquí ja tenen reserves entorn al 90% de les seves places. Comaposada ha explicat que aquestes xifres s'hauran de confirmar amb l'arribada dels clients però que són 'molt similars' a les de l'any passat. L'estada mitjana dels clients és de dues nits i tres dies.

Els hotels de la capital, amb previsions del 75% d'ocupació

Els hotels de la ciutat de Girona esperen unes ocupacions mitjanes durant el pont de la Puríssima d'entre el 70 i el 75%. Pel que fa als establiments de l'àrea urbana de la capital s'espera una ocupació lleugerament inferior, entorn al 60%. Aquestes són les dades registrades fins dijous i, com en la resta de comarques, des de l'Associació d'Hostaleria Girona-Radial -que representa 45 hotels amb 3.500 places- s'espera que hi hagi reserves d'última hora.

El gerent de l'associació, Jesús Pastor, ha explicat però que la climatologia és un factor determinant a l'hora de millorar o empitjorar les previsions. Per això, si no plou s'espera que les previsions es compleixin o, fins i tot pugin. Pastor ha explicat que les dades de reserves estan en la línia de l'any passat però que durant tot el 2010 s'han registrat ocupacions més baixes que les del 2009.

Pel que fa al perfil del visitant, les reserves les han fet turistes del país i de la resta de l'Estat i també han notat un lleuger increment dels turistes francesos. La mitja en les pernoctacions és de dues nits.

Ocupacions baixes a la Costa Brava

Moltes establiments de la Costa Brava aprofiten per tancar durant els mesos de tardor i hivern per aprofitar per fer vacances. Per això, per aquest pont les places hoteleres disponibles baixen molt respecte l'estiu. Segons les dades de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, els hotels que estiguin oberts durant els cinc dies del Pont tindran una ocupació mitjana entre el 66% i el 75%.

La Federació d'Hostaleria ha remarcat que les dades facilitades són de les reserves fetes fins al dijous però que la tendència dels darrers anys dels turistes és la de fer reserves a última hora, per això la federació creu que les dades aniran a l'alça en totes les comarques.

Pel que fa als restaurants, la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona té reserves pels dies del pont que oscil·len entre el 35% i el 60% de la capacitat de cada restaurant. Els restauradors esperen que hi hagi un turisme de proximitat que faci petites escapades arreu de la demarcació.