Una trentena de persones han participat en el dejuni solidari de la UdG

Els organitzadors del moviment es mostren satisfets de la resposta de la gent

El dejuni solidari impulsat per professors, investigadors i treballadors de la Universitat de Girona s'ha acabat avui a les vuit del vespre. Just una setmana després del seu inici, els impulsors han posat el punt i final a la protesta, tal com van prometre des del començament.

Al llarg d'aquesta setmana, prop d'una trentena de persones hi ha participat, ja sigui durant els set dies o només durant 48 hores. De fet, el mínim que demanaven els impulsors per apuntar-se en aquesta iniciativa era el compromís d'estar dos dies sense menjar. Els organitzadors s'han mostrat satisfets de la resposta que han aconseguit al llarg d'aquesta setmana.

Una de les treballadores d'administració de la UdG, la Marta, també ha participat en el dejuni. Ha assegurat que han superat "amb escreix" el ressò que es marcaven en un inici de la protesta. Per això es mostra satisfeta del recolzament de la gent, dels estudiants, dels treballadors i de tota la comunitat universitària davant de l'acció en solidaritat als presos que han estat fent vaga de fam.

Més enllà del suport, els que han participat en aquesta acció han assegurat que ha servit per conèixer gent amb qui no tenien els vincles que han agafat ara. De fet, un professor que hi ha participat, en Carles Serra, ha afirmat que les sensacions d'aquesta setmana tenen "bastants equivalents amb el que va ser l'1 d'octubre o la via catalana". Serra ha afirmat que al llarg d'aquests dies s'ha trobat amb "persones molt diferents, però amb una voluntat comuna".

En Joan Sant, un altre professor que ha estat fent dejuni durant tota la setmana, ha explicat que per ell "això no ha acabat aquí, aquí ha començat tot". De fet, Sant ha explicat que ha generat una complicitat molt gran amb la resta de persones que han participat en la protesta. "No s'han trobat càrrecs, s'han trobat persones", ha reblat.

El dejuni col·lectiu ha finalitzat amb un parlament de tots els membres i bevent un got de suc per posar fi als set dies de protesta.