El Consell Local de Joventut de Figueres veu insostenible l'Embarraca't sense més inversió

Demanen un mínim de 145.000 euros

El Consell Local de Joventut de Figueres (Alt Empordà) ha emès un comunicat on alerta que l'Embarraca't, que se celebra durant les Fires i Festes de la Santa Creu, és insostenible si el govern encapçalat per Jordi Masquef (PDeCAT) no incrementa la partida pressupostària.

L'ens ha volgut fer pública la desídia del consistori explicant com antigament aquesta activitat musical que omplia el recinte Firal amb concerts musicals obtenia una partida de 150.000 euros per a desenvolupar-se. Amb tot, el pressupost d'aquest 2018 va acabar amb una inversió de 110.000 euros dels quals van afegir 25.000 euros provinents dels pressupostos participatius de joventut i 10.000 més d'altres partides per tal de poder executar l'Embarraca't.

"Considerem que els concerts de la Festa Major de la ciutat durant dos caps de setmana no poden ser sostinguts amb aquesta pressupost i necessiten d'un augment de partida respecte la de l'any 2018", apunten en un comunicat.

Finalment el CLJF també reclama que els pressupostos participatius s'utilitzin com un "recurs d'empoderament juvenil" i expressen el seu desig que en el proper pressupost "s'inclogui una partida dins els pressupostos municipals" per tal de desplegar-los.