Laporta: 'Els polítics han estat uns incompetents i no els podem renovar la confiança'

Laporta destaca que ha viscut una gran acceptació del projecte 'especialment' a les comarques gironines

  • La sala de l'Auditori, pràcticament plena © ACN
    La sala de l'Auditori, pràcticament plena © ACN
  • Laporta ha destacat que a Girona han tingut molt bona acceptació i que espera bons resultats © ACN
    Laporta ha destacat que a Girona han tingut molt bona acceptació i que espera bons resultats © ACN

Davant la sala gran de l'Auditori de Girona, pràcticament plena, Laporta ha tornat a defensar la utilitat de la independència de Catalunya. 'La independència és la única opció que té Catalunya per poder avançar', que ha carregat fort contra la resta de partits que fins ara han governat. 'Els polítics han estat uns incompetents i no els podem renovar la confiança', ha recalcat.


Laporta ha explicat que SI està treballant per sumar el màxim de vots i s'ha erigit com l'opció 'més útil' de l'independentisme. 'Centrem tots els esforços per entrar amb força al Parlament i dotar-lo de contingut polític amb qui vulgui la independència', ha manifestat Laporta que, per altra banda, ha dit que els que no hi estan d'acord 'els intentaran convèncer'. Laporta ha estat clar i ha dit que SI és 'l'únic partit' que defensa que només pactaran amb partits que acceptin impulsar la independència. 'No anem a escalfar una cadira al Parlament sinó a proclamar la independència', ha manifestat.

Laporta ha dit que buscaran, per la via democràtica, sumar escons suficients per presentar una declaració unilateral d'independència un cop arribin al Parlament. 'Els catalans tenim dret a decidir, és legítim i legal', ha manifestat Laporta que ha afegit que la independència s'ha de buscar des de la via democràtica.

Una experiència inoblidable

Quan queden només dos dies per acabar la campanya, Laporta ha dit que ha estat una 'experiència inoblidable' i ha volgut reconèixer a Girona que ha estat en aquesta demarcació que ha notat 'especialment' una acceptació del projecte de SI. 'Hem trobat molt interès, molta gent que vol saber com volem fer-ho per aconseguir la independència', ha manifestat. Per això, Laporta ha dit que espera 'molt bons resultats' a Girona.

'Un estat català farà participar als ciutadans dels avantatges de prendre decisions per sortir de la crisi i viure amb dignitat', ha dit. 'Tenim una oportunitat històrica de tenir una Catalunya rica i plena que acabi amb espoli fiscal que costa a cada català 3.000 euros l'any', ha defensat Laporta que, durant la campanya, ha reclament que els catalans han de tenir 'més diners per viure millor i decidir què fer' per al país.

Per la seva banda, Uriel Bertran ha dit que, si entren al Parlament, demanaran als altres partits que donin llibertat de vot a tots els diputats com ja van fer en la votació de les corrides de braus.

Alfons López Tena ha defensat que, per Catalunya, conservar l'estat de les autonomies 'és una angoixa econòmicament'. López Tena ha afirmat que Catalunya exporta més fora d'Espanya que dins l'Estat i, per això, SI assegura que la 'Independència no ha de fer por'. 'Espanya arruïna Catalunya sistemàticament', ha afirmat.

El cap de llista de SI per Girona, Toni Strubell, ha destacat els atributs del candidat Laporta i ha dit que la candidatura 'és molt bona'. 'És una candidatura democràtica, carregada d'il·lusió, ganes de pencar i democràtica', ha assegurat.