Ayats (ERC): ''Girona necessita un canvi de govern amb projectes creïbles''

El republicà diu que deu anys enrere hi havien els mateixos projectes que avui

El candidat a l’alcaldia d’Esquerra a Girona, Quim Ayats, ha manifestat que la ciutat “necessita un canvi de govern que impulsi un pla de treball amb projectes creïbles” durant la xerrada Capitals republicanes, capitals de progrés, que ha compartit amb el candidat d’Esquerra Barcelona, Ernest Maragall.

El republicà ha recordat com projectes com la Devesa, la carretera Barcelona o el pla de les Pedreres estan a dia d’avui encara encallats com quan ell era regidor de Joventut a l’Ajuntament, ara fa 10 anys.

“Sense model no podem avançar. Cal un nou model de ciutat del segle XXI però també un canvi de lideratge que sigui inclusiu i capaç de sumar. Només així podem avançar cap a una Girona que miri el futur amb ambició, i sobretot, amb il·lusió per encarar els nous reptes. Hem de tornar a ser un motor econòmic, cultural i social”, ha afegit.

Ayats ha posat en relleu que per fer possible aquesta nova Girona “cal aixecar la mirada per tenir més visió estratègica” i exercir una capitalitat “sense complexes” que es presenti com la porta d’entrada d’Europa a Catalunya.

El candidat d’ERC ha continuat posant en el punt de llança d’aquest nou projecte els barris de la ciutat: “Aquest model ha de dotar als barris el protagonisme que realment han de tenir i, això, ens obliga a pensar i fer d’una altra manera. Deixem a un costat models antics i encarem el futur treballant en xarxa, transversalment, de la mà dels barris i de tota la seva gent i de les entitats.”

“Jo sóc de Santa Eugènia, i em sento molt orgullós del meu barri, com del barri en el que visc ara, Vista Alegre. Veus la seva gent i les entitats que treballen incansablement per millorar-los. Però no poden fer-ho sols. La força de Girona són els seus barris, és la seva gent. I la nostra obligació és fer-los costat, ajudar, ser-hi a totes”, ha afegit.

Ayats ha reivindicat que des d’Esquerra “tenim la capacitat i el lideratge que necessitat Girona” per donar resposta als reptes que se’ns plantegen i exercir una capitalitat “sense complexes”. “Hem de mirar les ciutats veïnes de tu a tu per ajudar-nos i fer de Girona l’autèntica capital d’aquesta gran àrea metropolitana”, ha afirmat.

Ayats ha exposat també alguna de les línies estratègiques del seu projecte de ciutat republicana que està construint Esquerra Girona: “A través de l’educació volem fer de Girona una ciutat per a tothom, com a motor de canvi i garant de la igualtat d’oportunitats. I treballarem la mobilitat, que considerem una de les grans mancances de plantejament com a ciutat i com a clau del desenvolupament econòmic i social.”

“Necessitem un canvi. Cal avançar amb un govern que sàpiga trobar grans consensos de ciutat. Perquè si diem que ‘Girona l’hem de fer entre tots i totes’, ho diem perquè som així i, sobretot, perquè ens ho creiem. Volem una ciutat per a viure-hi”, ha conclòs el candidat d’Esquerra Girona, Quim Ayats.

L’acte ha comptat també amb un record pels presos i preses polítiques i els companys i companyes que viuen a l’exili. I també amb un sentit missatge de suport als que han iniciat una vaga de fam.