Alerten d'una esllavissada que podria esfondrar dos edificis a Llançà

ERC reclama a l'equip de govern una actuació "immediata"

El grup municipal d'Esquerra Republicana (ERC) a Llançà ha posat en alerta al consistori després de denunciar la situació de perill d’esfondrament en què es troben dos edificis situats al carrer Anselm Clavé, afectant fins a 24 immobles, així com el perill per als vianants en cas de nous ensorraments. És per això que els republicans demanen actuacions immediates.

L’esfondrament de part d’aquest terreny, situat en una cota inferior al carrer, no ha estat un fet puntual segons apunten des d'ERC. "Es tracta d’una situació que s’ha repetit en aquestes últimes setmanes com a efecte dels forts episodis de pluges", expliquen. Aquest és un terreny muntanyós en el que s’hi va realitzar un rebaix per poder-hi adaptar una nova promoció de pisos annexa a la ja existent en el mateix carrer Jacint Verdaguer, però que porta anys desatès i sense cap actuació.

Llançà ja va patir un episodi similar, a pocs metres de distància, al carrer Joanot Martorell. Els veïns d’un dels blocs de pisos varen ser desallotjats durant mesos quan el carrer es va enfonsar per segona vegada. El gener de 2006 varen patir la primera esllavissada causada per les obres d’uns edificis a l’altre banda del vial i també a un nivell inferior de la muntanya. Mentre s’intentava solucionar es va tornar a ensorrar.

Guillem Cusí, portaveu dels republicans, denuncia que “s’ha d’actuar de manera immediata, ja sigui reclamant a la propietat o al promotor de l’obra o que el propi Ajuntament actuï subsidiàriament. No es poden tornar a repetir les imatges de fa 12 anys de l’ensorrament del carrer de l’antic Hotel Maria Teresa. L’Ajuntament ha de posar per davant la seguretat dels veïns i actuar urgentment i amb contundència”, ha reblat.