Batuda policial a la deixalleria de Sant Feliu de Guíxols per lluitar contra els furts de ferralla

Detenen un home indocumentat que ha donat una puntada de peu a la cara d'un mosso durant l'operació

 La problemàtica a la deixalleria de Sant Feliu de Guíxols, situada al barri de Vilartagues, feia més d'un any que durava. Segons explica l'alcalde, Carles Motas, un grup d'immigrants havia fet un forat de dimensions considerables a la tanca metàl·lica i hi entrava a sostreure ferralla. Fins i tot, hi havia moments en què el mateix grup descarregava les deixalles a la gent que les hi anava a dipositar.


'Havien arribat a espantar gent, perquè algú arribava amb el cotxe per dipositar deixalles, el grup sortia del mig del bosc, li agafaven el metall, i se l'emportaven per revendre', ha concretat Carles Motas. Fa uns dies, el mateix alcalde va anar fins al bosc per parlar amb el grup de nouvinguts i fer-los entrar en raó.

'Em van explicar que feien això per sobreviure', ha indicat l'alcalde. Tot i que Motas va intentar-los fer entendre que l'actitud del grup generava un problema de seguretat, en els darrers dies els nouvinguts van continuar furtant ferralla. Tot el que s'emportaven de la deixalleria -com ara bidons- ho dipositaven al bosc.

Arran d'aquesta situació, l'ajuntament de Sant Feliu i el de Santa Cristina d'Aro van demanar a la policia que intercedís. 'Es feia necessària una actuació contundent', ha concretat Carles Motas. La batuda policial ha tingut lloc aquest matí. A l'operatiu hi ha pres part agents dels Mossos d'Esquadra, de la policia estatal, i efectius de les dues policies locals.

Puntada de peu a la cara

Durant la batuda, els agents han identificat una desena d'immigrants. Un dels integrants del grup, que tenia una ordre de cerca i captura, ha agredit un mosso durant l'operatiu i li ha ventat una puntada de peu a la cara.

Per això, els Mossos d'Esquadra l'han detingut per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat. A més, la policia estatal també ha detingut dos immigrant més en aplicació de la llei d'estrangeria, perquè es trobaven en situació irregular. Durant la batuda, els agents també han comissat una petita quantitat de droga que el grup portava al damunt.

Després de l'operatiu, els agents han deixat marxar la resta d'integrants del grup, que s'han allunyat a través del bosc. L'alcalde de Sant Feliu ja ha avançat que no abaixarà la guàrdia, i que demanarà que es torni a fer una batuda semblant en les properes setmanes.

Nova tanca

Carles Motas també ha explicat que, amb la intenció de lluitar contra 'aquest focus de delinqüència', l'Ajuntament preveu incloure als propers pressupostos una partida de 56.000 euros per fer una nova tanca a la deixalleria. 'Serà una inversió que ens permetrà garantir la seguretat a tot el perímetre de l'equipament', ha concretat l'alcalde.

Motas, però, també ha dit que la seva intenció també és demanar la implicació de l'empresa que gestiona la deixalleria. Per això, l'alcalde de Sant Feliu es reunirà amb la gestora perquè també aporti recursos per a l'aixecament de la nova tanca.