Sis municipis gironins instal·laran wifi gratuït en espais públics amb fons europeus

Els ajuntaments disposaran de 15.000 euros perquè l’empresa que contractin instal·li punts d’accés

Quaranta-quatre municipis de les províncies de Barcelona, Girona i Lleida -sis d'ells gironins per ser més específics- es beneficiaran de fons europeus per instal·lar punts gratuïts d’accés wifi en espais públics com parcs o biblioteques. Concretament, cada municipi rebrà un abonament de 15.000 euros per crear aquests punts d’accés a Internet per part dels ciutadans.
Així ho ha fet públic la Comissió Europea aquest dilluns, quan ha anunciat els resultats de la primera convocatòria de la iniciativa WiFi4EU. En total, s'han seleccionat 2.800 municipis dels quals 224 són espanyols. Catalunya, amb 44 municipis seleccionats, és la comunitat autònoma de l'estat més beneficiada en la convocatòria. Els municipis gironins són Fortià (Alt Empordà), Ripoll (Ripollès), Les Preses (Garrotxa), Palamós (Baix Emordà), Tossa de Mar (Selva) i Llagostera (Gironès).
 
La segueixen Andalusia amb 41 i Castella i Lleó amb 30. A les Illes Balears, per la seva banda s'han seleccionat tres municipis, tots a l’illa de Mallorca.
 
Una vegada publicats els municipis seleccionats, l'Agència executiva d'innovació i xarxes (INEA), encarregada de l'execució del programa WIFI4EU, invitarà els municipis beneficiaris a signar els acords de subvenció. Una vegada signats aquesta acords, el municipis podran contractar una empresa perquè els instal·li els punts d'accés wifi en espais públics. Els 2.800 punts d'accés WIFI4EU seran gratuïts i hauran de romandre actius durant com a mínim tres anys, a càrrec dels municipis.
 
Està previst que hi hagi tres noves convocatòries perquè els municipis que no hagin rebut un ajut en aquesta ocasió puguin sol·licitar-ho. La segona convocatòria es posarà en marxa a principis de 2019.