Un menor intenta asfixiar-se en un ''joc'' a l'Institut de la Jonquera

El centre ha informat als pares d'aquesta nova iniciativa d'alt risc

Pràctiques d'alt risc associades a "jocs". Això és el que ha detectat l'institut de la Jonquera i el que hauria provocat que un menor intentés asfixiar-se durant l'hora del pati. Els fets haurien passat el mes de novembre, tot i que no ha transcendit si l'alumne va haver de rebre atenció mèdica.

Arran dels fets, la direcció del centre va emetre una circular informativa alertant que ha detectat conductes "d'alt risc" que els adolescents "assimilen com a jocs" però que "en realitat posen en perill la seva integritat física i la seva dignitat".

A l'escrit, asseguren que els preocupa que els joves "normalitzin i no siguin conscients dels riscos i de les conseqüències en les quals incorren a nivell personal i cap a terceres persones". "Ens consta que aquests pràctiques inconscients i d'alt risc, simplement per diversió i desconeixença, tenen lloc, des de fa temps, fora del centre i que, ara, s'estaven manifestant als patis", afegeixen.

Des del centre insisteixen que són de "considerable gravetat" i que s'hi està actuant, en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament, el Punt Jove, el CAP i la policia. Entre les mesures que han adoptat, hi ha accions de conscienciació sobre la perillositat d'aquests comportaments, fomentar la convivència, la dinamització dels patis i la prevenció de conductes de risc.

Per buscar la implicació de les famílies, a més, el 27 de novembre van convocar una reunió informativa amb personal del centre, una infermera del programa "Salut i Escola" i efectius de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra.

Des del Departament d'Ensenyament, han assegurat que es tractaria d'un cas aïllat i que ho estan investigant. Descarten, per ara, que estigui relacionat amb fenòmens com el de la Balena Blava, que es va estendre l'any passat per diversos centres educatius i que incitava les víctimes al suïcidi.