El Black Music Festival torna amb Vintage Trouble, Deluxe i La Casa Azul

Les entrades per aquests concerts ja estan a la venda

El Black Music Festival escalfa motors de cara a la propera edició. Ja s'han publicat els primers noms que passaran pels escenaris del certamen que es celebrarà de l'1 al 17 de març. Uns dels encarregats d'inaugurar la 18a edició del festival a la Mirona de Salt (Gironès) serà la banda de Guille Milkyway, La Casa Azul. Després de llançar diversos senzills al llarg d'aquest 2018, La Casa Azul encomanarà el seu ambient festiu amb la música electrònica que ha trencat totes les barreres entre gèneres musicals a Catalunya.

Una setmana després, el dissabte 9 de març, La Mirona acollirà dos dels grans concerts més esperats d'aquesta edició del festival. Es tracta de Vintage Trouble i Deluxe. Els primers, són un quartet que venen de Califòrnia per acostar una barreja sense precedents d'estils de música. Es defineixen com una banda de soul que s'adapten al rock and roll o al blues sense baixar les revolucions.

Com a referents tenen grups com The Who, The Rolling Stones o AC/DC, una mescla explosiva que acosta al públic diferents gèneres musicals. Tots ells sota una mateixa marca: la del seu cantant, Ty Taylor. El defineixen com un autèntic remolí que defensa a capa i espasa cada un dels temes dels americans. Arribaran a Salt per presentar el seu últim disc, 'Chapter II', en què hi predomina el pop.

Durant la mateixa nit del 9 de març, per la Mirona de Salt també hi passaran els francesos Deluxe. El sextet ha actuat per bona part del món com ara la Xina, Alemanya, o el Canadà. Dins del seu repertori hi ha estils musicals ben diversos, perquè van del pop electrònic al jazz, passant pel swing, el hip-hop, el funk o el soul.

Però si alguna cosa caracteritza els concerts d'aquesta banda és el vestuari que porten i els peculiars bigotis dels seus membres. A l'aspecte físic cal sumar-hi les coreografies que han ideat per cada tema i que ajuden a arribar al públic d'una forma ràpida, fresca i divertida. En el seu pas pel Black Music Festival tocaran bona part del repertori que estan preparant per al seu nou cd.

Morgan, Ramon Mirabet i Paula Valls, part de la programació

La banda Morgan, liderada per Nina de Juan, passarà per l'escenari de Salt el dissabte 2 de març. Morgan presentarà el seu nou àlbum que ha sortit aquest 2018, titulat 'Air'. En ell combina el soul, el blues, el pop i el folk i conviden al ball en cada un dels seus temes. Un dels trets diferencials d'aquesta banda és la veu de la mateixa Nina de Juan i els referents clàssics que té el grup a l'hora d'inspirar-se en les seves composicions.

L'últim cap de setmana de festival, Ramon Mirabet serà un dels encarregats en posar la nota final de la 18a edició d'aquest Black Music. Tocarà el dissabte 16 a La Mirona, encetant una nova gira més enèrgica i amb alguns dels temes que s'inclouen en el tercer àlbum del català. Durant el concert, Mirabet també interpretarà les cançons més exitoses de la seva carrera com ara 'Happy Days' o 'Home is where the heart is'.

La manlleuenca Paula Valls també forma part del cartell del Black Music Festival. La jove de 19 anys presentarà el seu treball 'I AM', en què canta sobre moments tristos, però també sobre l'esperança i el futur. Valls combina el català i l'anglès a partir d'estils com el soul, el blues o el jazz.

D'altra banda, el festival manté la seva aposta per sortir dels escenaris gironins i per això han programat un concert de Zelada a la sala Luz de Gas de Barcelona, el 27 de febrer. Els espanyols van engegar la seva trajectòria discogràfica el 2012 movent-se entre la música llatina, el rock i el soul.

Les entrades per a tots els concerts anunciats aquest dimecres ja estan a la venda a la pàgina web del festival.

Un cartell en homenatge a Aretha Franklin

El cartell de la 18a edició del Black Music Festival presenta un homenatge a la cantant de soul Aretha Franklin, que va morir aquest estiu als 76 anys. A la part superior del cartell hi ha escrit un missatge 'Thanks Aretha' (Gràcies, Aretha) en homenatge a la seva aportació al món musical. A la part inferior del cartell també hi ha dibuixat un retrat de l'artista.