Desmantellen una finca on criaven galls per a baralles i cultivaven marihuana a Sant Joan de Mollet

Mossos i Agents Rurals troben 211 aus i 405 plantes

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van desmantellar el 29 de novembre una finca a Sant Joan de Mollet (Gironès) on criaven i entrenaven galls per a baralles il·legals i cultivaven marihuana.
Els agents ha detingut un home i una dona, de 31 i 35 anys, veïns de l'Hospitalet de Llobregat i de Sant Joan de Mollet, respectivament, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Juntament amb els Agents Rurals, la policia ha trobat 211 aus, la majoria amb crestes, barbetes i esperons amputats, preparades per participar en lluites il·legals, una activitat prohibida. La finca, a més, no tenia el corresponent registre d'explotacions ramaderes.
 
Un informe dels Agents Rurals del Gironès va alertar els Mossos al setembre que hi havia una casa a Sant Joan de Mollet on s'hi estarien criant galls per participar en baralles. Sospitaven que els entrenaments es feien al pati de la finca i que es mutilaven parts dels animals . També advertien que a la casa hi hauria una plantació de marihuana.

La unitat d'investigació de Girona va començar a vigilar la finca, que estava tancada i ocultada amb malla d'ombreig, cosa que va dificultar inicialment la investigació.
 
El 29 de novembre es va fer un dispositiu conjunt entre Mossos, Agents Rurals, veterinaris del Departament de Territori i Sostenibilitat i tècnics del d'Agricultura. Tots ells van entrar i registrar la finca i van trobar 211 aus: 99 mascles adults, 15 mascles joves, 75 femelles adultes de gall de baralla, 22 gallines adultes productores d'ous i dos ànecs.

Del total, 99 estaven amb les crestes, les barbetes o els esperons amputats. De fet, la majoria tenia les tres parts del cos amputades i no tenia ni menjar ni aigua. També es van intervenir dues caixes de trampes de captura de fauna.

L'explotació no tenia els permisos corresponents. A més, les baralles il·legals entre animals estan prohibides pel decret 2/2008 del 15 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de protecció dels animals.

Les aus estaran immobilitzades fins als resultats de les proves sanitàries i la resolució de l'expedient administratiu. Els Agents Rurals i els tècnics dels dos departaments van obrir diverses actes administratives per les condicions i la manca de permisos dels animals.

Pel que fa a la plantació de marihuana, es va trobar tot el material necessari per mantenir-la i fer-la créixer, com làmpades i aires condicionats. La casa tenia tres escomeses de corrent fraudulentes, que van suposar un frau de 20.000 euros. També hi havia 1.800 esqueixos i 405 plantes de marihuana.

La investigació està oberta i no es descarten més detencions. Els dos detinguts seran citats properament per declarar davant del jutge. No tenen antecedents.