El Festival Úniques tanca amb més de 4.500 espectadors a la Cúpula de les Arts de Girona

Ja s'han programat dos musicals de cara al 2019

La Cúpula de les Arts de Girona ha tancat aquest cap de setmana la primera edició del Festival Úniques, en què actrius, cantants i artistes han estrenat l'equipament. Els promotors han assegurat que al llarg de vuit nits hi han passat més de 4.500 espectadors i per això es mostres "satisfets" de la bona acollida tan per part del públic com de les artistes.

De fet, el president de l'empresa promotora de la Cúpula de les Arts, Genís Matabosch, ha destacat que per a ells ha estat una experiència organitzar un festival de música i teatre, ja que fins ara tan sols havien organitzat esdeveniments de circ. Matabosch ha afirmat que tot i ser "novells" el funcionament ha estat molt satisfactori.

D'altra banda, Genís Matabosch s'ha mostrat molt content de la valoració de les artistes que hi han participat, ja que els ha agradat molt la "proximitat" que donava la carpa de circ instal·lada a l'encreuament de la carretera de Barcelona amb el carrer d'Emili Grahit. De fet, el promotor de la Cúpula de les Arts ha recordat que les artistes havien d'adaptar-se al format de la sala, en què el públic està situat al voltant de tot l'escenari i no només al davant, com passa en els teatres i sales de concerts habituals.

A més, Matabosch ha qualificat aquesta primera edició del festival com una ocasió perfecta per "desfer paranoies" sobre les possibles molèsties que podia provocar aquest equipament cultural. De fet, alguns veïns estaven preocupats pel soroll que es podria generar les nits d'espectacle o possibles problemes de mobilitat. Sobre aquest aspecte, el president de Circus Arts Foundation ha remarcat que "tot ha funcionat molt bé".

Dos musicals que aterraran el 2019

De fet, després d'aquest balanç satisfactori, els promotors ja estan treballant en la programació que omplirà la Cúpula de les Arts el 2019. De moment ja han confirmat el musical d'Aladin pels dies 2, 3 i 4 de gener. Les entrades per aquest espectacle ja estan a la venda a partir del portal de la Cúpula de les Arts.

De cara a la primavera, també hi ha un altre musical que farà parada a Girona. Es tracta de 'Michel's Legacy', que recrea la vida de Michael Jackson i reviu alguns dels seus grans èxits musicals. L'espectacle ja ha passat per Madrid i Barcelona, on va convertir-se en un gran èxit. A la capital gironina hi arribarà el 6 d'abril. Ja s'ha programat un segon passi de l'espectacle després que gairebé hagi esgotat les entrades en tan sols una setmana.

A més, Matabosch ha avançat que encara estan lligant més espectacles de diferents tipus perquè després de les bones sensacions recollides volen mantenir la seva aposta per aquest equipament. De fet, Matabosch creu que "fa bandera de ser una ciutat cultural" necessita tenir "una sala privada" que garanteixi una programació de música i teatre al marge dels equipaments públics.