El turisme es decanta per l'oferta de muntanya per al pont de la Puríssima

Les ocupacions hoteleres omplen el Pirineu gironí

El pont de la Puríssima s'encara amb optimisme ponderat des del sector turístic català, atès que a les comarques de muntanya s'arriba a tocar el ple i a les de sol i platja, en plena temporada baixa, l'ocupació també assoleix percentatges elevats de les places que s'ofereixen. Destaca el Pirineu, tant el de Girona, amb ocupacions que van del 80 al 100%, com el de Lleida, amb percentatges similar d'entre el 70 i el 90%.
En ambdós casos s'espera que les reserves d'última hora ajudin a acabar de fer els plens, una situació que també es viu a comarques de la zona interior del país com el Berguedà o Osona. A Barcelona ciutat s'augura una ocupació del 60% de les places hoteleres, per sobre del 45% de l'any passat, marcat per la crisi política catalana.
 
Els operaris turístics de les comarques del Pirineu de Lleida preveuen una ocupació del 70% per al pont de la Puríssima, amb puntes del 90% el divendres i el dissabte. Al turisme rural la previsió és del 90% a les comarques de muntanya i del 80% a la plana. Tots els sectors esperen que les reserves puguin augmentar d'aquí al pont, i confien que les comarques de muntanya esdevinguin una de les primeres destinacions de neu de l'estat espanyol.

Al Pirineu gironí les expectatives són una mica més optimistes. A la Garrotxa i la Cerdanya s'ha penjat el cartell de complet mentre que a les del Ripollès l'ocupació és d'entre el 85% i el 90% a l'espera que la xifra pugui pujar amb les reserves d'última hora. La mitjana de pernoctacions és de tres nits, com ja va passar l'any passat.

També es preveuen molt bones les ocupacions de places turístiques a les comarques de muntanya de la Catalunya Central. Al Berguedà les cases rurals preveuen una ocupació del 90%. Com en els casos anteriors, aquí també s'espera que les reserves d'última hora permetin acabar de fer el ple. A Osona, cites com el Mercat Medieval de Vic o la Fira de l'Avet d'Espinelves, que solen atraure cap a 350.000 persones, reverteixen en uns bons nivells d'ocupació.

A l'altre cantó del país, el sector turístic de la Costa Daurada confia en arribar al 80% d'ocupació pel pont de la Puríssima, una xifra similar a la dels darrers anys, tenint en compte que pel fet de ser temporada baixa s'ofereixen unes 11.000 places hoteleres, el 20% de les que hi ha disponibles. També aquí el sector confia que la climatologia i les reserves d'última hora millorin les previsions. A les Terres de l'Ebre, les cases rurals preveuen una ocupació turística força més discreta, al voltant del 20%.

Finalment, a Barcelona ciutat el Gremi d'Hotels augura una mitjana d'ocupació del 60%, per sobre del 45% de l'any passat en el marc de la crisi política catalana. El gremi no informa de l'evolució de l'oferta de preus que presenten els hotels davant aquest nivell d'ocupació per l'arribada tant de turistes residents a l'estat espanyol com a l'estranger.