La Diputació invertirà 920.000 euros en el projecte Espai Cràter d'Olot

L'Ajuntament engega avui el procés participatiu per definir-lo

La Diputació de Girona participarà en el finançament de l'espai d'Olot dedicat al vulcanisme. Així ho ha anunciat avui el president de l'ens, Miquel Noguer, que ha assegurat que el projecte generarà oportunitats perquè convertirà Olot en un referent en la matèria però també "serà un revulsiu per a la xarxa museogràfica de les comarques gironines" i impulsarà la creació de nous llocs de treball. La institució hi invertirà 920.000 euros en quatre anualitats d'ara i fins l'any 2021, quan es preveu que l'equipament estigui acabat.

El projecte, valorat en 3.693.774 euros, compta amb una subvenció d'1,85 MEUR del Fons Feder. La previsió és que la Generalitat hi aporti 700.000 euros més i que la resta es financin a través del pressupost municipal, tot i que l'equip de govern va retirar la partida prevista d'enguany dels comptes per aconseguir aprovar-los.

En contrapartida, aquest dilluns s'ha posat en marxa el procés participatiu per definir com ha de ser el centre. La trobada comptarà amb representants del món educatiu, associatiu i professionals de l'àmbit econòmic, arquitectes i d'altres institucions.

L'espai s'ubicarà al Mas Pomer i vol convertir-se en un centre dedicat al vulcanisme i el patrimoni de la zona volcànica. Estarà equipat amb sistemes audiovisuals immersius i interactius i s'utilitzarà com a recurs pedagògic "de referència". A més, busca evitar problemes de freqüentació que pateixen aquests espais naturals i permetrà "actualitzar" el Museu dels Volcans.