El PDeCAT de Figueres incorpora de nou els regidors no adscrits al govern

Manel Toro i Núria Galimany recuperen les competències perdudes

El nou govern de l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) incorpora novament als dos regidors no adscrits (antigament d'Unió Democràtica) que van donar l'esquena a Marta Felip i que ara retornen amb Jordi Masquef.

L'alcalde ha mantingut durant aquests últims dies una ronda de converses amb tots els grups municipals i portaveus, basada en la necessitat d’explorar les possibilitats d’arribar fins a final del mandat a acords de governabilitat o de temes de ciutat, amb la mà estesa i la màxima voluntat de col·laboració.

Després de les trobades mantingudes amb ERC, PSC, CUP, PP, C’s, Compromís i els dos regidors no adscrits, avui s'han anunciat els acords assolits.

Per una banda, s’ha arribat a un acord de governabilitat amb Manel Toro i Núria Galimany que ja s'han incorporat de nou al govern municipal. La suma d’aquests dos regidors significa la recuperació de l’equip que va guanyar les eleccions municipals del 2015 i dota el govern de major estabilitat, passant de cinc a set regidors.

Masquef ha expressat la seva voluntat inicial que el grup municipal d’ERC també treballés dins el govern, però aquests han declinat l'oferiment.

Respecte al pacte amb els regidors no adscrits el convergent ha explicat que aquest "és el pacte més natural ja que compartim el programa electoral fet conjuntament l’any 2015. Per tant, no només ens vam presentar junts a les municipals de fa quasi quatre anys, sinó que compartim projecte de ciutat", ha dit.

Pel que fa a la seva tasca dins el govern, Manel Toro i Núria Galimany principalment recuperen les competències que tenien inicialment, amb algunes incorporades de nou.

Amb tot, també hi ha alguns retocs motivats sobretot per la futura incorporació del regidor Josep Buixó, que substituirà a Marta Felip en el grup municipal, i el corresponent moviment de carteres que porta implícit.  

En relació a Mobilitat, tal i com va dir l’alcalde en el seu discurs d'investidura, ell n'assumirà la responsabilitat. El nou portaveu del grup municipal del Partit Demòcrata serà Francesc Cruanyes, recuperant una condició que ja tenia a l'inici del mandat.