Cases prefabricades: rapidesa, seguretat i estalvi energètic

El sector de la construcció ha viscut una revolució en els últims anys. Si abans era necessari esperar com a mínim 15 mesos per gaudir d’una casa de nova construcció, ara els terminis s’han escurçat de forma sorprenent. Amb les noves tècniques de construcció, els habitatges estan llestos en 7 mesos i amb tots els acabats que el client pugui desitjar.

Aquesta rapidesa és possible gràcies als avenços aconseguits en les anomenades cases prefabricades de formigó. Es tracta d’habitatges complerts on les clàssiques parets de maó se substitueixen per plaques o peces de formigó. Això augmenta la rapidesa en la execució de l'obra i proporciona a més a les estructures unes garanties extres de solidesa i eficàcia energètica.

Hormipresa, líder del sector

Una de les empreses més solvents dins del sector dels habitatges prefabricats és Hormipresa, amb més de 40 anys d’experiència. L’empresa fabrica les seves peces de formigó a Tarragona, té una oficina a Barcelona i compta també amb una delegació a Perpinyà, des d ’on dóna servei al sud de França.  

Les cases prefabricades de formigó amb Hormipresa tenen una garantia de qualitat. La constructora desenvolupa dues línies de projectes: els habitatges familiars i la construcció de tipus industrial.

  • Cases Hormipresa

Es tracta d’habitatges diàfans i lluminosos, especialment adequats per als amants del disseny minimalista. Les cases Hormipresa es comercialitzen en quatre models diferents i a preus molt competitius. Les mides van des de 90 m2 construïts, la més petita, a cases de 220 m2 en una o dues plantes. Alguns models incorporen a més pàrking per a dos cotxes.

Pel que fa al nombre d’habitacions, Hormipresa ofereix cases de 3 a 5 dormitoris, i amb 2 ó 3 banys. Totes estan construïdes amb l’anomenat ArticWall. Es tracta de plaques de formigó que tenen un gruix extern de 7 cm, una capa d’aïllament de 9 cm i una capa de formigó interior de 15 cm. Els preus i les fotos de les cases prefabricades, així com tots els detalls de construcció es poden consultar per internet.

  • Hormipresa industrial

L’empresa desenvolupa també grans projectes industrials, com naus, aparcaments, centres comercials, esportius i sanitaris, escoles, obra civil i edificis corporatius. En tos els casos es fa una gestió integral dels projectes, que inclou des del disseny arquitectònic, fins la fabricació, el transport i el muntatge de l’obra. Tot dins d’uns terminis d’execució concrets i garantits i amb un preu tancat.

Avantatges dels habitatges prefabricats

Les cases prefabricades tenen molts avantatges en comparació amb la construcció tradicional. A banda de la rapidesa, són estructures segures i amb una major durabilitat que les cases convencionals. Els habitatges poden tenir una vida de 150 anys i sense necessitat de manteniment.

Un altra avantatge és la possibilitat de crear espais totalment personalitzats i adaptats als gustos del comprador. A més, son cases eficients des del punt de vista energètic. Els sistemes d’aïllament tèrmic que incorporen permeten estalviar al voltant d’un 60% en la factura de llum i electricitat.

I existeix encara un avantatge afegit: els compradors es converteixen en auto promotors del seu propi habitatge, fet que permet aplicar un IVA reduït (10 %).