Dotze quilòmetres de cues a l'AP-7 a la Jonquera per la protesta dels 'armilles grogues'

El col·lapse també afecta la circulació de la N-II a Llers

La circulació de camions de transport internacional ha quedat restringida a l'AP-7 a la Jonquera en direcció a França, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Es registren 12 quilòmetres de cues entre Capmany i la Jonquera pels talls del col·lectiu dels 'armilles grogues' francesos, que protesten per l'alt preu dels carburants i la pèrdua del poder adquisitiu a França.

El col·lapse també afecta la circulació de la N-II a Llers. Aquestes mobilitzacions han provocat retencions durant tot el cap de setmana en aquesta zona, arribant també als deu quilòmetres.

Desenes de camioners i vehicles s'han quedat atrapats des de primera hora a l'N-II i molts han intentat esquivar les retencions accedint al polígon industrial de Llers (Alt Empordà), que també ha quedat col·lapsat. Alguns dels afectats han explicat que estan aturats aquí des de diumenge i que veuen molt difícil poder portar les mercaderies que transporten als punts de destí quan estava previst.

És el cas d'en Mario Neves, que ve de Portugal i transporta material esportiu cap a França. Avui ha fet nit al polígon de Llers i no veu factible arribar a França en les properes hores. Tampoc en Jorge Acosta.

Ell ve d'Itàlia i havia parat a Llers per fer un canvi de remolc i tornar al mateix país, hi havia de ser demà però no creu que hi arribi. Diu que ha dormit diverses nits al camió i que se'ls estan acabant les provisions de menjar.