RCR Arquitectes rep el premi Turisme Garrotxa

La cerimònia s'ha fet aquest vespre a la Vall d'en Bas

L'equip RCR Arquitectes ha rebut aquest vespre el Premi Turisme Garrotxa que entrega l'associació que duu aquest nom. En aquesta segona edició, s'ha volgut reconèixer la contribució que han fet a la internacionalització de la comarca amb les seves obres. "Gràcies a la combinació d’innovació i reconeixement, cada vegada són més els amants de l’arquitectura d’arreu del món que s’acosten a la Garrotxa per visitar alguna de les seves obres", s'ha destacat durant la cerimònia que s'ha fet al Mas les Comelles de la Vall d'en Bas.
Rafael Aranda ha recollit el guardó en nom de l’equip, format també per Carme Pigem, Ramin Anglada, de mans del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font, del president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà.

Des de l'associació, s'ha subratllat que RCR Arquitectes porta gairebé 30 anys "posant la Garrotxa a lavantguarda de l’arquitectura" així com la seva "habilitat única per maridar paisatge i arquitectura" que els ha merescut rebre diversos premis, entre els quals el prestigiós Premi Pritzker (2017).

Per altra banda, també s'ha reconegut la seva capacitat per fer una "arquitectura universal" amb obres marcades per "la geografia, paisatge i cultura" que "honora i valora el seu origen".

L’acte també ha comptat amb la participació del director del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Pepe Serra, que ha reflexionat sobre la vinculació de la cultura i del turisme en ple Any del Turisme Cultural.

El premi Turisme Garrotxa es va crear fa dos anys, coincidint amb el 20è aniversari de Turisme Garrotxa. El seu objectiu és posar en valor la tasca de la persona o entitat que hagués fet la millor contribució al desenvolupament del turisme a la Garrotxa, tot apostant pels valors de l’associació com són sostenibilitat, singularitat, proximitat, cooperació, coneixement, compromís, i responsabilitat.