Macrooperació a la Jonquera contra la prostitució

La Guàrdia Civil preveu realitzar una quinzena de detencions

Desenes d'efectius de la Guàrdia Civil de paisà i de la Unitat Central Operativa (UCO) han participat en un operatiu policial a la Jonquera (Alt Empordà) contra el tràfic de persones i la prostitució d'abast internacional. Els agents han arribat al municipi pels volts de les set del matí i han comptat amb el suport d'un helicòpter del cos.

Els agents han entrat a diversos domicilis d'almenys tres punts del municipi. Un d'ells, al bloc amb ocupacions del carrer Lluís Companys però també han fet entrades i registres en un altre edifici del carrer Miquel Martí i Pol i del Pont, d'on s'han endut un detingut.

Durant la intervenció, la policia també ha tret diverses dones dels pisos que haurien estat víctimes de la xarxa dedicada al tràfic d'éssers humans i la prostitució. A més, s'han endut algunes caixes amb documentació.

S'espera, però, que es produeixin més detencions en d'altres províncies espanyoles on també s'estarien fent escorcolls, segons han confirmat fonts policials. Es preveuen, almenys, una trentena d'arrestos.

Millorar la seguretat al municipi

L'alcaldessa del municipi, Sònia Martínez, ha assegurat que qualsevol dispositiu que es faci al municipi és "positiu" per resoldre els problemes de delinqüència que hi ha. Martínez ha recordat que la Jonquera és un punt fronterer, "amb els avantatges i els inconvenients que això suposa". "Hem de recordar també que estem al costat d'un país amb una legislació molt més restrictiva amb aquest tipus de delictes i creiem que aquests dispositius ajuden a millorar la seguretat del municipi", ha insistit.

Menys robatoris a domicilis

D'altra banda, l'alcaldessa ha explicat que en les darreres setmanes han baixat els robatoris a l'interior de domicilis. Fruit, segons ha dit, de l'entrada a presó d'alguns dels lladres reincidents que els protagonitzaven. Martínez ha insistit, però, que continuaran lluitant contra aquesta problemàtica i personant-se com acusació particular en els casos que afecten el poble.