Els veïns de quatre carrers de Girona voten formar part de Germans Sàbat

La consulta es va acabar ahir

L’Ajuntament de Girona ha recollit l’opinió dels veïns i veïnes dels carrers dels Cavallers, de la Coma, de Joan Salvat-Papasseit i de Joan Oliver i Sallarés “Pere Quart” sobre a quina associació de veïns han de formar part: si a la del barri de Domeny-Pla de Domeny-Taialà o si a la del barri de Germans Sàbat. Actualment formen part de la de Domeny-Pla de Domeny-Taialà, tal com es va acordar en la Comissió Mixta de Ciutat dels pressupostos participats dels barris del 2012.

El procés de recollida d’opinió s’ha portat a terme durant dues jornades al local parroquial de Germans Sàbat: divendres -matí i tarda- i dissabte -matí. En aquest període, un total de 53 persones han manifestat la seva opinió, una xifra que representa un 41,7% del total de 127 veïns i veïnes d’aquests quatre carrers que estaven cridats a donar la seva opinió.

De les persones que han participat en el procés, la majoria ha manifestat la voluntat de pertànyer a l’associació de veïns del barri de Germans Sàbat. Concretament, 10 han manifestat que aquests quatre carrers han de formar part de l’associació del barri de Domeny-Pla de Domeny-Taialà i 43 que ho han de fer de l’associació del barri de Germans Sàbat.

Tot i que des de l’Ajuntament es defensa que aquest procés de recollida d’opinions no és una consulta jurídicament vinculant, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut deixar clar el següent: “Sempre he manifestat que consideraria decisiva l’opinió majoritària entre el conjunt dels veïns dels quatre carrers. Estic satisfeta pels veïns i veïnes que hi han participat i crec que d’aquesta manera resolem les discrepàncies que s’havien arrossegat en aquest tema. Per això, en els propers dies, i al més ràpid possible, instaré a tramitar els canvis necessaris per tal que aquests quatre carrers passin a formar part de l’associació de veïns de Germans Sàbat”.