Els agents de la Policia de Blanes aprenen a detectar conductors drogats

Han fet un curs d'especialització a la UAB

Una vintena d’agents i oficials de la Policia Local de Blanes (Selva) han assistit durant aquest mes de novembre a un curs d’especialització en la detecció de substàncies psicotròpiques per adquirir competències i habilitats en aquest àmbit. Aquest curs forma als professionalitats de la seguretat per conèixer i poder identificar comportaments i signes externs de conductors i usuaris de la via pública que hagin consumit un nivell d’alcohol o drogues, i que poden acabar esdevenint en un perill per a la resta d’usuaris.

El curs, que finalitza avui divendres, l’ha impartit l’Escola Universitària de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i ha anat a càrrec de quatre especialistes en la matèria que han aprofundit en diverses matèries. Durant l’aprenentatge, els policies han tractat aspectes vinculats a la regulació dels delictes contra la seguretat del trànsit i la salut pública

Tanmateix, han perfeccionat la realització del drogotest, així com la planificació dels dispositius d’alcohol i drogues. Després de la part teòrica del curs, el proper mes de desembre està previst realitzar una sessió pràctica, a través d’un operatiu de control que es farà als carrers de Blanes per identificar possibles casos d’usuaris que hagin ingerit aquest tipus de substàncies.

Altres coneixements que se’ls ha impartit han estat el marc conceptual, els canvis legislatius que s’han introduït en aquesta matèria, els delictes contra la seguretat en el trànsit i contra la salut pública, o bé nocions de medicina forense per aprendre a conèixer i valorar els signes externs per consum de drogues. En aquest darrer sentit, també s’ha alliçonat als professionals de la Policia Local de Blanes en les tècniques adequades per poder detectar els mètodes per emmascarar aquests tipus de consums.