Ordre internacional de detenció per a un acusat de violar una menor a Figueres

El judici s'havia de fer a l'Audiència de Girona però el sospitós no s'ha presentat

La secció tercera de l'Audiència de Girona havia de jutjar aquest dimecres un acusat d'abusar sexualment durant mesos de la filla menor d'edat de la seva parella i de violar-la quan tenia 15 anys. El judici, però, s'ha hagut de suspendre perquè el sospitós està evadit de la justícia. No es trobava en presó preventiva i, segons ha explicat el president del tribunal, tampoc consta que al llarg de la investigació el jutjat li retirés el passaport per evitar que fugís del país.

El tribunal ha acordat dictar una ordre internacional de detenció perquè argumenta que l'acusat és d'origen estranger i això fa pensar que no n'hi hauria prou amb una ordre europea. A més, atenent a la petició de l'acusació particular, han resolt que si l'acaben arrestant se celebri una vista per decidir si ha d'ingressar a presó fins que hi hagi sentència.

El cas es remunta a l'any 2014. Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, els primers tocaments van començar el mes de març. De nit, mentre la mare de la menor estava fora de casa, l'acusat "va ficar la mà per dins dels pantalons de la víctima i li va acariciar els genitals". Ho va fer, exposa la fiscalia, mentre feia veure que dormia i aprofitant que tots dos estaven al sofà del menjador.

"Passades dues setmanes va tornar a repetir la mateixa acció", relata l'acusació pública. La menor, que en aquell moment tenia 14 anys, va intentar evitar que els abusos es tornessin a produir anant a dormir a la seva habitació. Ell, però, no li va permetre. Sempre segons l'escrit d'acusació, va entrar "cridant" on era la menor i li va dir "ets una ninyata, una filla de puta i pels meus collons que vindràs a dormir al sofà".

"A patir d'aquí les carícies es produïen gairebé diàriament", acusa la fiscalia. En una ocasió, a més, li va introduir el dit fins que la víctima li va clavar una puntada de eu i el va apartar.

El maig del 2014, l'acusat va aprofitar que la mare de la menor estava de vacances per portar marihuana a casa. "Va induir la menor a consumir porros, per la qual cosa es va marejar i se'n va anar a dormir", exposa la fiscalia.

Mentre dormia, l'acusat li va treure els pantalons i la roba interior i es va posar sobre la víctima. "Ella es va despertar i se'l va intentar treure de sobre però ell, per vèncer la seva resistència, la va subjectar pels canells i li va introduir el penis", detalla l'acusació. La víctima es va regirar fins que va aconseguir alliberar les mans i treure-se'l del damunt.

La fiscalia demana una pena de 21 anys i 6 mesos de presó per a l'acusat d'un delicte continuat d'abusos sexuals i un delicte d'agressió sexual amb penetració. L'acusació particular sol·licita una condemna de 18 anys. En matèria de responsabilitat civil, les acusacions volen que l'acusat indemnitzi la víctima amb 10.000 euros. La defensa demana l'absolució.