La Planeta de Girona acull l'estrena de 'Conte d'hivern' de William Shakespeare

La directora, Carme Portaceli, explica que l'obra és 'fidel' a Shakespeare tot i que s'ha adaptat al segle XXI

  • Els actors Albert Pérez, interpretant Antígon, i Josep Julien, com a Políxenes © ACN
    Els actors Albert Pérez, interpretant Antígon, i Josep Julien, com a Políxenes © ACN
  • Els actors Gabriela Flores, interpretant Hermione, i David Bagés, com a Leontes © ACN
    Els actors Gabriela Flores, interpretant Hermione, i David Bagés, com a Leontes © ACN

'Conte d'hivern' és una història que parla de la bogeria i com aquesta bogeria porta a la intolerància. Un gran empresari anomenat Políxenes es troba de visita a casa del seu amic Leontes, també empresari. Quan Políxenes ha de marxar per motius familiars. Leontes intenta convèncer-lo perquè no ho faci. Com que no se'n surt, li demana a la seva dona Hermione, que l'ajudi a convèncer el seu amic.

Hermione convenç a Políxenes perquè perllongui la visita i això, de cop, genera una gran gelosia a Leontes. A partir d'aquí, comença un episodi on Leontes maltracta de manera injusta, en privat i públicament a Hermione i fins i tot és detinguda i duta a presó. Segons Porticeli, 'en aquest món d'hivern hostil sempre hi ha intolerància'.

Segons va explicar Porticeli, la història passa entre Sicília i Bohèmia, i al final, hi ha 'un tancament feliç', tot i que 'el mal ja està fet'. I va puntualitzar que tot i que el personatge principal es penedeix d'allò que ha fet, 'el mal que ha causat, ja no té marxa enrere'.

Porticeli ha fet gal·la del 'gran equip d'actors' que té l'obra. 'Conte d'hivern' compta amb David Bagés i Josep Julien com a Leontes i Políxenes, els protagonistes. Segons Porticeli, Leontes, a diferència d'Otel·lo, 'és un personatge que raona'. Gabriela Flores, Nao Albert, Neus Bernaus i Albert Pérez tanquen el repertori d'actors d'aquesta obra de Shakespeare.

Dani Nel·lo i Jordi Prats s'encarreguen de la part musical que han qualificat 'd'abstracta i màgica'. Amb la seva interpretació, Nel·lo i Prats, intenten subratllar allò que succeeix dalt l'escenari. 'Fins i tot en algun moment trepitgem el text', ha explicat Nel·lo.

Pel que fa a l'escenografia, Paco Azorín va explicar que les escenes se succeeixen en una sala de reunions d'una gran multinacional on una 'gran' taula presideix la història.

'Conte d'hivern' s'estrenarà el proper divendres a la Sala La Planeta de Girona.