Cultura analitzarà el nou estudi sobre el claustre de Palamós

Servirà per veure si aporta noves dades sobre la seva autenticitat

El Departament de Cultura analitzarà el nou estudi que conclou que el claustre Mas del Vent de Palamós (Baix Empordà) conté peces originals romàniques per veure si aporta noves dades sobre la seva autenticitat. La directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, ha explicat que han tingut coneixement del llibre 'Salamanca, Ciutat Lineal, Palamós'.
Les arcades claustrals del Mas del Vent' publicat per la Universitat de Salamanca per la premsa i que no sabien que s'estigués fent una investigació en aquesta línia. Ibar ha afimat, però, que es ratifiquen en l'informe que van elaborar l'any 2014, que va concloure que, tot i que és un claustre construït amb pedra de Villamayor, la pedra està tallada i treballada seguint procediments i amb estris comuns a finals del segle XIX i en el segle XX i no a la manera que es feia en època romànica.
 
La responsable de Patrimoni ha dit que, ara per ara, no tenen sobre la taula la possibilitat de protegir la construcció com a Bé Cultural d'Interès Nacional però que posaran el llibre en mans d'experts.