Aules buides a l'IES Alexandre Deulofeu de Figueres després d'anul·lar-se les classes per les pluges

Aquest matí han atès a catorze alumnes de 1r d'ESO i cinc de 2n

L'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres (Alt Empordà) ha viscut una jornada més semblant a un festiu que no pas a un dia lectiu durant aquest dilluns 19 de novembre. Després que l'Ajuntament de Figueres decidís anul·lar les classes per por de possibles afectacions per les pluges, les aules d'aquest centre de secundària han quedat pràcticament desèrtiques.

El director de l'institut, Pere Gifre, ha assegurat que a primera hora del matí hi havia "pocs" alumnes. De fet, tan sols s'han presentat catorze estudiants a 1r d'ESO i cinc més a 2n. El director també ha detallat que en la resta de cursos, l'assistència era similar. Una xifra que queda lluny dels més de 800 alumnes matriculats que té el centre entre ESO, batxillerat i cicles formatius.

Gifre ha detallat que al llarg d'aquest dilluns "no es pot avançar matèria però sí que tots els que vinguin, se'ls atendrà". De fet, el director ha confirmat que aquest matí hi havia tots els professors a l'institut, per si de cas.

Ahir l'Ajuntament de Figueres va anunciar que s'anul·laven les classes, però que el transport escolar quedava garantit. Gifre ha confessat que "aquesta segona part del comunicat s'ha llegit poc" i per això l'assistència era baixa aquest matí. A més, el director ha explicat que ahir a la tarda ja van avisar per les xarxes socials que aquest dilluns no hi hauria classe i això hauria fet que molts alumnes optessin per quedar-se a casa.

Tot plegat ha deixat uns passadissos en silenci, una situació ben poc comuna en un dilluns a primera hora. La majoria de classes estaven tancades i amb les cadires dalt de la taula, tal com van quedar el divendres a l'hora de marxar cap a casa. I així seguiran fins demà, quan arrenqui la setmana lectiva als centres escolars de Figueres.

Alguns dels alumnes que han vingut aquest dilluns a l'institut "han trucat a casa perquè els vinguessin a buscar", ha reblat Gifre. Per això, "amb el permís de les famílies" els han deixat marxar. Tot i així, el professorat ha garantit que es quedarà durant tot l'horari lectiu per atendre a qui calgui.

Tot i així, les pluges "no han afectat en res" a l'Institut Alexandre Deulofeu, ha confirmat Pere Gifre. El fet d'estar a "la part alta" de la ciutat ha permès que el centre no pateixi els efectes de les inundacions, ni acumulacions d'aigua. De tota manera, el director ha entès la decisió del govern municipal, preveient possibles dificultats en la mobilitat al llarg d'aquest dilluns, a causa de totes les carreteres tallades.

Un 80% d'assistència a les escoles i instituts

En paral·lel a aquesta situació, des de l'Ajuntament de Figueres han estimat que un 80% de la població escolar ha anat fins als centres com si fos un dia lectiu normal. De fet, la majoria d'escoles i instituts han pogut obrir els seus centres amb total normalitat, tot i que no han fet classes.

L'únic centre que no ha pogut obrir a la capital de l'Alt Empordà és la llar d'infants de la Lilaina, al carrer de Met de Miravitlles. El centre va quedar inundat per l'acumulació d'aigua produïda durant les fortes i llargues pluges d'aquest diumenge. Tot i així, es preveu que aquest dimarts tots els centres puguin recuperar la normalitat.