El desbordament del riu Manol a Vilatenim inunda habitatges i desallotgen 21 persones

Els han traslladat al Consell Municipal

  • Vista aèria del desbordament del riu Manol a Vilatenim. ACN
    Vista aèria del desbordament del riu Manol a Vilatenim
    Fotos: ACN
  • Els Bombers rescatant els veïns del carrer aduana
    Els Bombers rescatant els veïns del carrer aduana

[ACTUALITZAT 17:24]

Fins a 21 persones del carrer Aduana del nucli de Vilatenim (Alt Empordà), han estat desallotjats pels voltants de dos quarts de quatre de la tarda després que els baixos de les seves cases s'han vist inundades per la crescuda del riu Manol, que s'ha desbordat.

Fins a set dotacions dels Bombers de la Generalitat, amb ajuda d'una autoescala, han procedit a rescatar als veïns. L'acció també compta amb el suport de la Guàrdia Urbana. No s'han registrat ferits.

Pel que fa a les afectacions a la resta de Figueres en destaquen els talls següents (13h):

- Vial des C-260 fins camí Vell Vilatenim i fins c/Itàlia‬
‪- Camí vell de Vilatenim i Palol‬
‪- C/ Ausias March‬
‪- Camí Aigüeta‬
‪- Carretera El Far d’Empordà ‬
‪- Moragues ‬
- Accés estació TAV des del carrer Avinyonet‬
- Accés a l'Estadi de Vilatenim ‬

També s'ha tallat l'entrada al Parc Bosc davant el perill que pugui caure un arbre.  La Brigada Municipal per la seva banda revisarà durant aquesta tarda tots els embornals de la ciutat per garantir la correcta evacuació de l’aigua. La Guàrdia Urbana revisa masos i cases amb risc de quedar aïllades per reallotjar veïns que ho necessiti.

Finalment, s'han reallotjat a l’Hospital de Figueres per passar-hi la nit els residents de la residència Les Acàcies de l’Altem per risc de desbordament del riu Manol.

Sense escola

Des de l'Ajuntament de Figueres s'ha informat que per demà han quedat suspeses les classes en tots els centres educatius de la ciutat, que restaran oberts amb serveis mínims per a l’alumnat que pugui arribar-hi, en previsió que es mantinguin les afectacions viàries a la ciutat i a la comarca.