Blanes impulsa un canal de televisió per Internet perquè cap altre ajuntament posa diners per a la TDT

Lloret i Tossa envien informes dels interventors per justificar que no poden fer front a la despesa de la TDT

El dijous passat es va celebrar una reunió del consorci de la TDT Selva Marítima, un òrgan creat després que els municipis de Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar obtinguessin una llicència pública per emetre en TDT.

Amb l'apagada analògica del passat mes de abril, la televisió municipal, TV Blanes, va deixar d'emetre i els seus quatre treballadors van començar a dedicar-se només a fer arxiu, pendents de la posada en marxa del canal de TDT que els havia de donar feina. L'1 de novembre era la data marcada per començar a emetre en proves si els municipis no volien perdre la llicència.

En la reunió del dijous passat, Lloret i Tossa van aportar informes dels seus interventors municipals on es detallava que era impossible econòmicament que els ajuntaments posessin diners per aquest projecte a causa de la situació de crisi. Aquests informes deixaven Blanes sol davant la inversió requerida per posar en marxa el canal, situada entorn als 650.000 euros. Davant aquesta situació, segons va explicar ahir la matí l'alcalde de Blanes, Josep Trias, l'interventor del consorci també va informar desfavorablement sobre el projecte.

Aquesta situació ha deixat l'Ajuntament de Blanes sol per impulsar aquest canal. L'alcalde ha dit que la crisi fa totalment inviable que el municipi pugui desembutxacar més de 600.000 euros. En canvi, l'ajuntament ha anunciat que al novembre es posarà en marxa un canal de televisió per Internet que permetrà als internautes descarregar-se vídeos, consultar informació i, fins i tot, emetre en directe.

L'empresa Mitjans de comunicació municipals de Blanes serà l'encarregada de determinar els continguts del nou canal i també definir quins treballadors caldrà. Per això, l'alcalde encara no ha pogut avançar si els treballadors de TV Blanes podran tenir lloc al nou canal. Trias ha explicat que l'opció de tenir un canal per Internet ja feia temps que es treballava independentment del projecte de la TDT.

L'ajuntament ja ha aprovat una partida de 105.000 euros per a actualitzar el portal web de la ràdio i també per posar en marxa la web de la nova televisió. Per altra banda, una partida del FEOLS de 180.000 euros que s'havia de destinar a la TDT s'ha usat, en gran part, per als mecanismes tècnics que faran possible el canal per Internet.

Segons ha detallat el regidor de Mitjans de Comunicació de Blanes, Joaquim Torrecillas, el canal serà molt accessible i permet 'garantir informació' a qualsevol lloc i hora. Tot i que els continguts estan per definir, Torrecillas ha indicat que els internautes es podran descarregar vídeos. Segons ha indicat el regidor, Blanes es convertirà en el segon municipi català després del Prat en tenir un canal municipal de televisió per Internet.

El manteniment del servidor del portal costarà al consistori 1.200 euros mensuals i la posada en marxa és molt més econòmica que el projecte de la TDT. L'alcalde s'ha mostrat crític amb el model pel qual el Govern ha optat per desenvolupar els canals de TDT i ha dit que els consorcis 'creats en època de bonança econòmica' han de canviar de fórmula perquè els ajuntaments pateixen una forta crisi. Per això, Blanes no descarta poden desenvolupar el canal TDT més endavant.