ERC de Blanes afirma que CiU i PSC han 'tancat la porta' a la TDT de la Selva marítima

Els republicans critiquen la manca d'implicació per part del Consell Comarcal i els ajuntaments de Tossa de Mar i Lloret de Mar

  • Manifestació del 28 de setembre reclamant l'inici d'emissions en proves © AG
    Manifestació del 28 de setembre reclamant l'inici d'emissions en proves © AG
  • Televisió de Blanes es troba a la corda fluixa  © AG
    Televisió de Blanes es troba a la corda fluixa © AG

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Blanes ha lamentat avui la manca d'implicació dels consistoris de Lloret de Mar i Tossa de Mar  juntament amb el Consell Comarcal de la Selva -encapçalat per CiU i PSC- pel que fa a la TDT comarcal. L'ajuntament blanenc no es veu capaç de fer front a la despesa que suposa mantenir les instal·lacions de televisió que han de donar cobertura a tota la regió de la Selva marítima i, és per això, que van sol·licitar ajuda als municipis veïns a través del Consorci de la TDT. Precisament ahir les negociacions van finalitzar sense assolir un acord i els republicans han afirmat que CiU i PSC 'han tancat les portes definitivament a la TDT comarca'.

Amb tot, ERC considera que 'davant d’aquesta actitud negativa per part d’institucions governades per PSC i CiU, veiem complicat que en plena crisi econòmica que patim i en el cas que fos legalment possible, assumir en solitari per part de l’Ajuntament de Blanes el pressupost presentat que puja a més de 600.000 euros dia d’avui seria una total irresponsabilitat', expliquen. Malgrat tot els republicans afirmen que seguiran 'treballant per fer possible una televisió de proximitat'.

Emissions aturades

Televisió de Blanes va guanyar la llicència per emetre a través de la plataforma TDT al litoral de la Selva però va deixar d'emetre amb l'apagada analògica per manca d'inversió. Aquest fet, que va tenir lloc el passat 29 de març té com a data límit el proper 1 de novembre, moment en que haurien de començar a emetre en fase de proves o perdran la llicència. Les esperances dipositades el 7 de maig, amb la creació del Consorci TDT de la Selva marítima sembla ser que s'han esvait després de la reunió d'ahir.