Joan Boada: 'Mentre nosaltres plantegem drets, la consellera Tura planteja parets'

El secretari general d'Interior destaca que l'avantprojecte de Tura per regular la prostitució 'no l'acceptava ni el seu propi partit'

El secretari general d'Interior ha dit en una entrevista amb l'ACN que mentre ell planteja una llei que permeti que les persones que exerceixen la prostitució 'tinguin drets', ella 'planteja parets', ja que 'l'esborrany Tura' només regula els prostíbuls. Boada també ha insistit que l'avantprojecte de la consellera Tura no va ser acceptat 'ni pel seu propi partit', ja que el PSC tenia postures 'abolicionistes' en relació amb la prostitució. A més, el secretari general d'Interior ha afegit que les ONG's, les entitats i associacions que treballen per ajudar en el món de la prostitució, també estaven en contra l'avantprojecte.

Per aquest motiu, Boada aposta perquè la problemàtica que suscita el tema de la prostitució se solucioni regulant el treball sexual amb una llei estatal. Des del seu punt de vista, cal que una regulació des de l'estat perquè les persones que exerceixen la prostitució tinguin 'els mateixos drets' que un altre treballador, considerant-ho així com un treball. 'L'estat ha de regular l'accés d'aquestes persones a la Seguretat Social i que tinguin drets socials i laborals', ha afegit Boada. Per la seva banda, el secretari general d'Interior ha demanat que es deixi de banda la 'hipocresia' per parlar del dret de les persones que exerceixen la prostitució.

'Que Tura traslladi aquesta visió al PSOE'

Boada ha explicat que tot l'esforç que està fent la consellera Tura per regular la prostitució l'hauria de traslladat al seu grup parlamentari, el PSOE, perquè 'd'una vegada per totes' es pugui regular la prostitució i es pugui actuar amb més contundència pel que fa els delictes de tracta de persones.

'No tinc cap problema a fer-ho juntament amb els socialistes', ha remarcat Boada, i ha afegit que si els socialistes hi estan d'acord només els hi faltaran sis o set vots que ICV 'posarà sobre la taula' ja que estan disposat a 'donar tot el suport necessari.

El polèmic macroprostíbul de la Jonquera

Per la seva banda, el secretari general d'Interior ha destacat que hi ha el decret de 2003 que regula la prostitució, però Boada ha respòs a Tura que 'si vol es pot renovar' però que sempre s'estarà parlant dels locals i no pas del dret de les dones a exercici lliurament la prostitució, com a 'treballadores sexuals'.

A més, Boada ha remarcat que la normativa actual permet que els ajuntaments puguin elaborar ordenances dins el seu propi municipi (no en les carreteres) per dir com han de ser els prostíbuls i a on es poden situar. El polèmic mcroprostíbul de la Jonquera, que finalment s'ha inaugurat aquest dijous, és un d'aquests casos. Segons ha explicat Boada, l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, va intentar fer-ho d'aquesta manera però no se li va poder aplicar 'retroactivament'.
la normativa actual permet que els ajuntament puguin elaborar ordenances dins el seu propi municipi per dir com han de ser els prostibuls on es poden situar,

'No es pot regular des del Departament d'Interior'

D'altra banda, Boada ha destacat que si la prostitució es regulés des de la conselleria d'interior el tema tindria un 'enfocament esbiaixat' ja que no es pot relacionar temes de seguretat, com són els que tracten a Interior, amb la prostitució. D'aquesta manera, segons el secretari general d'Interior es vincularia delinqüència amb les persones que exerceixen la prostitució. 'És necessari regular la prostitució per llei estatal i considerar-la com un treball més', ha insistit Boada.