150 prostitutes i 80 habitacions per garantir nits de sexe i plaer a la Jonquera

El propietari assegura que demostrarà 'amb fets' que el bordell no portarà problemes al municipi

  • El propietari del macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera, José Moreno, a l'interior del local © ACN
    El propietari del macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera, José Moreno, a l'interior del local © ACN
  • Zona del local dedicada a servei de bar © ACN
    Zona del local dedicada a servei de bar © ACN
  • El macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera té 80 habitacions i hi treballaran fins a 150 noies © ACN
    El macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera té 80 habitacions i hi treballaran fins a 150 noies © ACN
  • El propietari de Paradise, José Moreno, supervisant els últims detalls © ACN
    El propietari de Paradise, José Moreno, supervisant els últims detalls © ACN
  • El macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera ha suposat una inversió de 3 milions d'euros @ ACN
    El macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera ha suposat una inversió de 3 milions d'euros @ ACN

D'aquí a dos dies, l'interior del 'Paradise' canviarà el tràfec dels 42 operaris que hi treballen pel de les prostitutes i els clients. Ara, però, l'anar i venir d'obrers és constant, tant a les dues sales d'espectacles -una d'elles, per a VIP- que hi ha a la planta baixa, com arreu de les vuitanta habitacions que té el club.

Acabar de posar planxes, muntar llums, segellar els jacuzzi o condicionar les cambres són algunes de les feines que s'han d'enllestir abans de les set de la tarda d'aquest dijous. 'Gràcies a Déu ja estem acabant i anem de pressa perquè volem venir a treballar', assegura el propietari del bordell, José Moreno.

Tan bon punt les boles de llum de les sales comencin a girar, soni la música i entrin els primers clients, el 'Paradise' es convertirà en un dels macroprostíbuls més grans d'Europa. Aquest dijous, ja hi haurà 120 noies que oferiran serveis sexuals però la capacitat del bordell encara permetrà acollir-ne fins a trenta més.

José Moreno explica que les prostitutes que treballaran al 'Paradise' ho faran 'lliurement'. 'El local és obert per a totes les dones que saben què hi venen a fer, sempre i quan siguin majors d'edat i tinguin els papers en regla', precisa el propietari.

Cadascuna de les prostitutes pagarà 70 euros diaris per tenir dret a allotjament i manutenció. A partir d'aquí, i exceptuant els extres, s'embutxacaran tot allò que cobrin per servei sexual. 'Quants més en facin, millor per a elles', concreta el propietari.

Es calcula que, de mitjana, els clients pagaran uns 60 euros per mitja hora de companyia. En cas que prefereixin fer sexe en alguna de les suites, però, aquesta tarifa s'apujarà fins als 300 euros per hora, dels quals, en aquest cas sí, la direcció del 'Paradise' se'n quedarà 100.

Tot al servei dels clients

A la planta baixa, a part de la gran sala d'espectacles amb capacitat per a 485 persones, el 'Paradise' també compta amb un espai VIP. Aquesta sala, amb un aforament màxim de 100 persones, té aparcament privat i accés directe des del carrer. Serà exclusiva per als socis i, per tenir dret al carnet que els distingirà de la resta de clients, hauran de pagar una quota de 500 euros.

A la sala VIP, tot estarà al servei dels clients. 'Tindran ampolles reservades, servei de canapès, cabines per a balls privats amb les noies', explica José Moreno. Per preservar la intimitat dels socis, el local reserva onze habitacions per aquests selectes clients.

L'accés a aquestes cambres està separat per una cortina per evitar que els socis no s'hagin de creuar amb la resta de clients. A més, el propietari del macrobordell també ha instal·lat una dutxa elevada al bell mig de la sala privada, des d'on les joves faran banys d'escuma i jugaran amb aparells eròtics.

A més de les prostitutes, el macroprostíbul compta amb una plantilla de cinquanta treballadors. D'aquests, dotze són guàrdies de seguretat i la resta es reparteixen entre cambrers, cuiners o personal de neteja entre d'altres.

El 'Paradise', un dels bordells més grans d'Europa, ocupa tota una nau industrial a l'entrada de la Jonquera. El local és de lloguer, i per posar en marxa el negoci José Moreno hi ha invertit més de 3 MEUR, la meitat dels quals provenen de crèdit. 'El pas ha estat molt gran i tinc clar que m'ho jugo tot', assegura el propietari.

Envoltat de polèmica

L'obertura del macrobordell no ha estat, però, exempta de polèmica. De fet, l'Ajuntament de la Jonquera va fer aturar les obres del prostíbul l'any 2006, basant-se en un informe policial que afirmava que el local podria comportar problemes de trànsit i delinqüència.

El cas va derivar aleshores en un litigi judicial, fins que el febrer passat el TSJC va donar la raó al promotor del bordell -la societat La Vimetera S.L.- i va obligar el consistori a donar els permisos per reprendre les obres. A finals de setembre, a més, un grup d'encaputxats van assaltar l'obra de matinada, van reduir el vigilant de seguretat i van calar foc a l'edifici. Arreglar els desperfectes de l'assalt ha costat al propietari més de 87.000 euros.

José Moreno, però, assegura que no vol muntar 'espectacles' i que vol demostrar 'amb fets' que el macrobordell no causarà problemes a la població. 'Venim a treballar i res més, no hi ha tantes màfies com expliquen', diu el promotor. I hi afegeix: 'Aquí la norma bàsica és que els clients vinguin a divertir-se, perquè tindrem espectacles cada nit; més enllà d'això, jo no em posaré en què es farà a cadascuna de les habitacions.

Detingut en diverses ocasions

El propietari del macrobordell és, però, un vell conegut de la policia. De fet, José Moreno ha estat detingut en diverses ocasions per delictes relacionats amb la prostitució, tràfic de persones i blanqueig de diners.

L'última vegada que Moreno va visitar els calabossos va ser a finals de setembre, quan la policia estatal el va detenir en el marc d'una operació per desarticular una xarxa que portava tant noies com nois des del Brasil per fer-los prostituir. Per aquest cas, actualment Moreno està en llibertat amb càrrecs i no pot sortir de l'Estat.

A les comarques gironines, el propietari del 'Paradise' també hi té dos clubs més: l'Eclipse de Mont-ras (Baix Empordà) i l'Edén de Fontcoberta (Pla de l'Estany). A principis d'octubre, però, ha traspassat la direcció d'aquest segon local, perquè assegura que ja 'no pot amb tot'.

El macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera estarà obert tots els dies de l'any. L'horari d'obertura serà des de les cinc de la tarda fins a les quatre de la matinada i, els caps de setmana, el local abaixarà la persiana una hora més tard.

  • José Moreno, explica quines condicions posen a les prostitutes perquè puguin treballar al local i què els hi cobren
  • Moreno diu als veïns de la Jonquera que no volen crear 'espectacle' al municipi sinó que volen dedicar-se només a treballar
  • Moreno explica que no pot controlar què fan les noies dins les habitacions