Tres morts en una explosió a la pirotècnia tricampiona dels Focs de Blanes

També van cloure les Fires de Girona tres anys consecutius

L’alcalde de Blanes (Selva), Mario Ros, s’ha posat en contacte amb un representant de la pirotècnia granadina Maria Angustias i li ha expressat el seu condol en nom del consistori blanenc i de la Comissió de Focs. Tres treballadors de la pirotècnia de Guadix (Granada) van morir ahir al vespre a conseqüència d’una explosió en almenys dues de les vint-i-una coves on l’empresa emmagatzema el material.

Les altres tres persones que en aquells moments també estaven treballant a l’empresa van poder ser rescatades i traslladades a un centre hospitalari perquè es recuperessin d’una lleu intoxicació per inhalació de fum. L’alcalde ha volgut tenir així un reconeixement envers la pirotècnia Maria Angustias, especialment recordada en aquest municipi per haver estat tricampiona al Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que se celebra a Blanes des de fa gairebé mig segle de vida.

L’empresa granadina va guanyar durant tres anys consecutius el certamen internacional, del 2013 al 2015, i també es va encarregar de cloure les Festes de Sant Narcís de Girona aquells mateixos anys. La pirotècnia Accitana Maria Angustias compta amb prop de 130 anys d’història, i al llarg de la seva trajectòria ha estat guanyadora de nombrosos premis internacionals. A banda dels tres aconseguits a Blanes, també va rebre el primer premi del Concurs de Focs de Tarragona al 2017, entre d’altres.