Aboquen fems amb una creu groga a les portes dels jutjats de Figueres

Els fets s'haurien produït aquesta matinada

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • Treballadors de la brigada municipal retirant els fems. ACN
    Treballadors de la brigada municipal retirant els fems
    Fotos: ACN

Els treballadors dels jutjats de Figueres (Alt Empordà) s'han trobat aquest matí a primera hora una muntanya de fems i una creu groga amb la paraula 'Justícia' escrita al mig, que s'ha retirat de seguida. Els fets haurien passat pels volts de les tres de la matina i, segons sembla, les càmeres de seguretat que envolten el recinte ho haurien gravat tot.

L'alerta l'han donat des dels jutjats i fins a les instal·lacions s'hi han traslladat diversos efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana. L'accés principal s'ha tancat i membres de la brigada municipal s'han encarregat de netejar l'espai amb l'ajuda d'una màquina. Tot i que cap a les deu del matí ja s'havien enretirat tots els fems, la zona continua tancada per seguretat.

Els CDR reivindiquen l'acció

Figueres no és l'únic punt on s'han fet bretolades. Els CDR han reivindicat accions similars també als jutjats de Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Gandesa, Granollers, Manresa i Solsona.

A través del compte de Twitter CDR Catalunya han piulat una imatge sota el lema 'Quina merda de justícia' amb fotografies dels diferents punts on s'han abocat fems i s'han fet escrits. A la piulada es pregunten: "a què fa olor la justícia espanyola? Davant les seves portes trobareu la resposta". Els CDR atribueixen els fets a la sentència de les hipoteques, als desnonaments, a la "penalització de la llibertat d'expressió", la "persecució de l'independentisme" o al "masclisme", entre d'altres.