El Celler de Can Roca ofereix degustacions de la seva cuina a tots els donants de sang

El restaurant participa en la campanya 'Tinc sang de Sibarita' que té com a objectiu atraure més donants

  • Després de la donació els donants podien degustar els plats de Joan Roca © ACN
    Després de la donació els donants podien degustar els plats de Joan Roca © ACN
  • Una donant de sang aquest matí a l'Hospital Josep Trueta © ACN
    Una donant de sang aquest matí a l'Hospital Josep Trueta © ACN

'Està anant molt bé', ha afirmat el cap del Banc de Sang de Girona, Joan Profitós. Així de contundent i optimista s'ha mostrat el doctor a l'hora de valorar la campanya 'Tinc sang Siberita'. Segons ha explicat Profitós, en total un centenar de persones han trucat per avisar que anirien a donar sang aquest dimecres. 'Esperem entre avui i demà aconseguir vora 200 o 250 donacions', ha afegit el doctor.

Unes donacions que aquest cop tenen premi. El Celler de Can Roca ha preparat un tastet de la seva cuina perquè en acabat de la donació, els voluntaris es 'regenerin' i tornin 'a agafar força'. 'Hem preparat un tastet de quatre productes que entenem que contenen els elements essencials perquè la persona es torni a regenerar', ha explicat un dels tres responsables del restaurant, Jordi Roca.

Una coca cruixent amb pollastre al curry i poma, una torrada de foie amb figa, un melós de xocolata i un praliné d'avellanes. Aquest és el tastet que els donants s'han trobat sobre la taula de la sala de rehabilitació de l'Hospital Trueta. 'Trobo que és una molt bona iniciativa, si així s'anima a la gent', ha dit una veïna de Sant Julià de Ramis (Gironès), Ester Carbús.

Reserves per més d'una setmana

El cap del Banc de Sang de Girona, Joan Profitós, ha explicat que en aquests moments la seu del Banc a Barcelona disposa d'unes 7.300 bosses de reserva. 'Això ens garanteix sang per més d'una setmana tenint en compte que gastem unes 900 diàries', ha dit Profitós. El cap del Banc a Girona ha valorat positivament aquesta xifra i ha dit que dóna 'tranquil·litat' saber que hi ha reserva 'suficient'. Profitós ha recordat que s'apropa el Nadal, una època molt dolenta per la donació de sang ja que fa disminueix el nombre considerablement. 'S'acosten uns mesos difícils. Per això és important fer campanya aquests dies', ha dit.

Així mateix, Profitós ha explicat que fa poc més d'un mes, el Banc va passar per un 'molt mal moment'. 'Es va donar una situació en què va coincidir que hi va haver uns quants receptors de més i uns donants de menys', ha dit. 'Aquest fet també ens va fer plantejar la necessitat de potenciar la donació amb campanya', ha afegit.