El PP vol que l'habitatge social sigui només pels empadronats un mínim de 10 anys al municipi

Els populars reclamen altra vegada que la policia pugui tenir accés a les dades del padró per expulsar immigrants sense papers

El PP de Girona ha convidat a la Coma Cros de Salt (Gironès) el representat del partit a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernàndez Díaz, per participar en una jornada de treball sobre els reptes de la immigració. La jornada ha comptat també amb una taula rodona sobre la integració social i laborals, cultura, religió i costums amb participació de representants de col·lectius immigrants. També hi ha intervingut el candidat del PP per Girona a les eleccions al Parlament, Enric Millo, que ha dit que no volen que Girona en converteixi en la 'tapadora' de la immigració il·legal d'Europa.

Durant el seu discurs, el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ha reiterat els plantejaments del partit envers la immigració i ha remarcat que la lluita és contra la immigració il·legal i 'contra els que venen a robar enlloc de treballar'. Sota el títol 'La immigració, mateixos drets, mateixes obligacions', Fernàndez Díaz ha plantejat les obligacions que, a ulls del partit, han de tenir els nouvinguts i com s'han d'integrar en la societat. 'Si algú ve a demanar més drets per als immigrants serà una persona collonuda però si vinc jo a demanar que compleixin les seves obligacions passes a ser titllat de racista i xenòfob', ha lamentat.

Durant la seva ponència, el líder popular ha llençat una nova proposta que serà inclosa dins el programa de campanya. Es tracta de demanar als ajuntaments que estableixin que els ciutadans que accedeixen als pisos de protecció oficial portin residint, com a mínim, deu anys en el municipi. 'Jo ho dic clarament i pot ser políticament incorrecte però si una persona s'ha empadronat no pot l'edemà mateix demanar accedir a un pis de protecció oficial perquè és un bé escàs i car', ha afirmat Fernàndez Díaz que ha assenyalat que aquesta mesura perjudicarà als immigrants a l'hora d'optar a aquests habitatges.

Tal i com ja va proposar en unes jornades sobre immigració a Barcelona, el portaveu dels populars a la capital catalana ha recuperat la idea del certificat de convivència social. Es tractaria d'un document per acreditar, en el moment de renovar un permís de convivència o de treball, que un ciutadà no ha tingut problemes amb la llei ni tampoc de convivència al país. No seria un document vinculant però, segons ha explicat Fernàndez Díaz, sí que podria condicionar la voluntat de l'Estat per concedir-li la renovació o no. Aquest certificat establiria, per exemple, si certa persona du sempre els fills a l'escola, si ha estat denunciat per incivisme o desperta queixes entre els veïns.

Accés de la policia al padró

El líder del PP a Barcelona s'ha mostrat 'clarament partidari' d'endurir les condicions per accedir el padró. Fernàndez Díaz ha proposat que es demani als immigrants que van a empadronar-se documentació original, una presència física a l'hora d'empadronar-se, contractes de treball ratificats en el temps i també ha demanat que hi hagi al darrere una inspecció municipal per comprovar si les dades aportades són veraces. 'La policia ha de poder accedir al padró per lluitar contra les màfies que exploten immigrants', ha exigit.

El PP entén que el padró és una forma que permet als immigrants il·legals, 'amb el temps i demostrant cert arrelament', regular la seva situació al país i que això suposa un efecte crida. 'Què estem dient als immigrants que volen entrar il·legalment al país?'- s'ha preguntat el líder popular- 'doncs que intentin que no els enganxin a la frontera i que arribin com puguin fins a l'ajuntament perquè si s'empadronen les expectatives per poder legalitzar-te es multiplicaran per molt'.

El portaveu del PP al consistori barceloní ha afirmat que, per tant, el padró està essent 'la porta del darrera' per a molts immigrants que aconsegueixen regularitzar la seva situació després d'un temps d'incriure's en el padró.

El PP també ha lamentat que la policia estatal i la Guàrdia Civil siguin 'pràcticament invisibles' als municipis catalans i ha recordat que la llei estableix que siguin aquests cossos els qual s'encarreguin de les matèries d'estrangeria.

Endurir les expulsions

En relació a les expulsions d'immigrants il·legals, el representant del PP ha refermat la idea del partit d'expulsar aquells que delinqueixin. 'Si una persona entra il·egalment al país i no treballa sinó roba, aquest estranger ha de saber que serà expulsat sense complexes i amb determinació', ha manifestat Fernàndez Díaz que ha dit que el PP 'no pensa callar', tot i que les altres forces polítiques els acusin de ser 'racistes i xenòfobs. 'No demanem res més que el compliment de la llei, tant per als nacionals com per als estrangers', ha afirmat mentre ha reconegut que les persones autòctones que delinqueixen han d'anar a la presó però els estrangers han de ser retornats al seu país.

A més, el portaveu dels populars a Barcelona ha dit que els ajuntaments no han de cedir solars per a la creació de centres de culte. Fernàndez Díaz ha dit que a Barcelona no hi haurà cap mesquita fins que no es tingui clar el finançament que té darrera i les creences que s'hi impartiran. 'No podem permetre que països que no creuen en la democràcia estiguin darrera del finançament de les mesquites', ha manifestat.