MES es desentén d'ERC i donarà suport a Guanyem Girona

Els republicans tenien intenció de reeditar un pacte ara ja improbable

EL Moviment d'Esquerres (MES) donarà suport a Guanyem Girona a les properes eleccions municipals. La formació de socialistes sobiranistes va concórrer al anteriors comicis de la mà d'ERC i ara ha decidit fer-ho amb aquesta nova plataforma independentista, d'esquerra i republicana.
El seu regidor, Pere Albertí, ha explicat que la "transversalitat del moviment" ha desbordat les expectatives inicials i que compta amb la participació de "molts i moltes progressistes d'afiliació ben diversa" amb "una clara vocació de majories i d'esdevenir alternativa guanyadora a l'actual govern de la ciutat". Albertí assegura que als membres de MES els mou "la inquietud per un municipi de múltiples potencialitats" però que està "aturat per l'actual govern". En aquest sentit, diu que l'alcaldessa, Marta Madrenas "fia el seu èxit electoral a la seva identificació amb el procés independentista, però el seu balanç d'obra de govern a la ciutat és molt pobre".
 
La formació és mostra "preocupada" per "l'augment de desigualtats, la precarietat laboral, les dificultats d'accés a l'habitatge i per l'abandonament de molts barris". Segons Albertí, "la Girona de postal genera molt d'orgull" però creu que això no ha d'evitar que s'abordin les problemàtiques que té la ciutat.

Per la seva banda, la responsable territorial de MES, Amèlia Barbero, ha assegurat que "la gent de MES" se sumen al projecte de Guanyem Girona "a títol individual, ja que l'esperit del projecte és la suma de persones i no de sigles". "Els partits facilitaran la logística perquè funcioni però serà una candidatura de protagonisme ciutadà", ha afegit.

Per això, els socialistes sobiranistes han animat als seus adherits a participar a la propera assemblea de Guanyem, que es farà el dissabte 24 de novembre a Santa Eugènia.

Aquest dimecres, Guanyem Girona va anunciar que elaborarà la llista electoral a partir dels noms que proposin els ciutadans i que es decidirà en assemblea. També faran sessions informatives el gener i febrer per tancar el programa per les pròximes municipals.