Ayats afirma que ERC vol reeditar l'acord amb MES per presentar-se a l'alcaldia de Girona

L'alcaldable diu que l'objectiu és presentar un "projecte guanyador"

El recent escollit alcaldable d'ERC per a les municipals del 2019, Quim Ayats, ha afirmat que el partit està "absolutament obert" a reeditar l'acord amb el Moviment d'Esquerres (MES), amb qui ja es van presentar a les anteriors eleccions.

Segons ha explicat Ayats, hi ha una "connexió ideològica òbvia" entre les dues formacions. "És evident que són els primers amb qui parlarem perquè han estat els nostres companys de viatge", ha afirmat.

Més enllà d'aquest diàleg, l'alcaldable afirma que no és moment de "plantejar coalicions o no coalicions", sinó de treballar per forjar un "projecte guanyador", teixint xarxa a la ciutat i fent una proposta "pròpia i valenta". Quim Ayats també ha afirmat que si l'escullen alcalde deixarà el seu escó al Senat.

A les darreres municipals del 2015 ERC, en coalició amb MES, va aconseguir quatre regidors amb la candidatura encapçalada per Maria Mercè Roca. A l'abril Roca ja va anunciar que renunciava a ser alcaldable lamentant la manca de confiança per part de l'executiva local cap al seu equip. Una decisió que també va comportar que els regidors Martí Terés i Pere Albertí també renunciessin a presentar-se. Per això, ERC va convocar primàries a les quals finalment només s'hi va acabar presentant Quim Ayats, que va aconseguir més del 90% dels suports.

Ayats ha agraït la feina feta pels quatre regidors que encara conformen el grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona. "De les primeres persones amb qui vaig parlar quan em vaig decidir a fer el pas va ser Maria Mercè Roca, he parlat amb tots i continuaré parlant amb tots perquè hem d'anar el màxim de junts possible", ha afirmat el senador en la roda de premsa posterior a la celebració de les primàries.

Això també inclou Miquel Poch, l'únic regidor que no ha renunciat a continuar a la llista d'ERC per a les pròximes municipals. A més, Ayats recorda que va treballar estretament amb Poch quan va ser regidor de Juventut entre el 2007 i el 2011. Encara és aviat, diu Quim Ayats, per parlar de llista però si que avança que amb Poch hi ha una "connexió especial" arran d'aquests anys de feina junts.

"Formen el nostre grup municipal i en valoro molt positivament la feina feta i les propostes que han triat endavant, algunes que jo incorporo i que ells han treballat profundament com posar en valor els barris", ha exposat. En la mateixa línia, concreta que com a alcaldable d'ERC està "absolutament obert" a parlar amb MES i subratlla la coincidència ideològica. "Serà amb els primers que parlarem, evidentment", ha afegit.

Quim Ayats ha afirmat que "no hi ha cap motiu per no sortir a guanyar" a la ciutat de Girona i aposta per crear un "projecte guanyador" fruit del diàleg amb entitats, partits i diferents sectors de la societat gironina i teixir una proposta "pròpia i valenta". Ayats, que actualment és senador, ha afirmat que si acaba essent alcalde de Girona deixarà el càrrec.

  • Ayats explica com la seva prioritat és el pacte amb MES