Govern i Diputació de Girona acceleren el desplegament dels 890 quilòmetres de fibra òptica restants

L'objectiu és tenir la xarxa completada el 2023

Govern i Diputació de Girona han acordat accelerar el desplegament dels 890 quilòmetres de fibra òptica que falten a la demarcació. La xarxa total tindrà uns 1.400 quilòmetres de cablejat, dels quals 512 ja estan fets. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president de la Diputació, Miquel Noguer, s'han reunit aquest dijous per fixar l'estratègia per avançar en l'estesa de la xarxa.

Per això, han acordat impulsar les obres per tirar endavant l'estesa de cablejat dins els terminis compromesos, que són tenir els capitals de comarca connectades el 2020 i que la fibra òptica arribi als 221 municipis gironins el 2023.

Actualment, hi ha sis capitals de comarca amb fibra òptica i només falten Banyoles i Puigcerdà, que ja estan en curs. Una de les prioritats és estendre la fibra als 132 polígons industrials de la demarcació per garantir el desenvolupament econòmic i la competitivitat de les empreses gironines. De moment, la fibra arriba 46 parcs empresarials.

El Govern ha desplegat fins ara 512 quilòmetres de fibra, que ha suposat una inversió de 9,5 milions d'euros. La xarxa arriba a 30 municipis. L'objectiu és donar impuls a l'estesa dels 890 quilòmetres de cablejat que falten. Noguer ha detallat que la Diputació preveurà l'estesa de la fibra òptica a través de carreteres i vies verdes. Per això, quan s'hi facin obres inclouran la rasa perquè passi el cablejat.

L'acord d'aquest dijous s'emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre Govern, diputacions, consells comarcals, ajuntaments i entitats municipalistes, per fer efectiu el desplegament i la gestió d'infraestructures tecnològiques i de comunicació al conjunt del país.